Kahramanmaraş Pazarcık ilçe merkezli meydana gelen ve Türkiye genelinde birçok ili etkileyen deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde okulların 13 Şubat’a kadar tatil edildiğini açıkladı.

Korku dolu bir güne başlanan yurtta, artçılar da yaşanmaya devam ediyor. İlk olarak Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 şiddetindeki deprem gece saat 04.17'de meydana geldi. Toplam 10 ilde etkili olan afette büyük yıkımlar, göçükler ve ölümler yaşandı.

Devletin tüm imkanları ilk andan itibaren deprem bölgelerine seferber edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların bir hafta boyunca tatil edildiğini açıklayarak, “Okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek” dedi.

Bakan Özer sözlerinin devamında, “Millet olarak, devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.