Milli Eğitim Bakanı Ziya Akar, Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süresinin uzatıldığını belirtti. Alınan karara göre okullar açılmayacak ve uzaktan eğitime devam edilecek. Yüz yüze eğitim 30 Nisan 2020 tarihine kadar başlatılmayacak ve bu tarihe kadar uzaktan eğitim ile devam edilecek.

 

Bilim Kurulu üyeleri Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikili görüşmenin ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Eğitime verilen ara uzatılacak" dedi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "30 Nisan'a kadar uzaktan eğitimin devam etmesi kararını aldık" dedi.

 

Bakan Koca'nın açıklamasından önemli notlar:

 

Hiçbir hekim virüsün bulaşmasını önleyemez, ancak siz önlersiniz. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. Yakalanmamak!

 

Virüs genç, yaşlı ve orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız, sosyal hayatınızı asgari düzeye indirmelisiniz. Sevdiklerimizle, yakınlarımızla birbirimizi biraz özleyelim. Tedbirleri sıkı uygularsak, bu özlem uzun sürmeyecek.

 

Çocuklarımıza sesleniyorum; artık oyunlarımızı evde oynuyoruz. Dışarı çıkmak yok. Eve misafir geldiğinde sarılmak yok.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları:

 

Bizim için öncelik çocuklarımız. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları tespit etmeye çalışıyoruz. MEB uzaktan eğitime başladı ve bu hafta bizim test haftamızdı. Önümüzdeki haftalarda da dolu dolu eğitimlerimizi yapmaya devam edeceğiz.

 

Eğitimde elbette kayıplar ve eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz.