CHP’de ilçe kongrelerinin startının verilmesinin ardından Karasu İlçe Örgütü’nden ilk başkan adayı çıktı. Karasu Belediyesi eski Başkanı merhum Sedat Büyük’ün oğlu Uğur Büyük, Çarşamba günü ilçe binasında toplantı yaparak adaylığını açıkladı. Yapılan toplantıda mevcut Başkan Aykut Süt’te yerini aldı.

KAZANANIN YANINDA OLACAĞIZ

Mevcut Başkan Aykut Süt, zor bir seçim döneminden çıktılarını belirterek, Büyük’e başarılar diledi. Süt, “CHP köklü bir parti. Uğur kardeşimize çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Kazanacak olan adayımızın da her zaman yanında olup tüm desteğimizi vereceğiz” vurgusunu yaptı. Süt’ün ardından basın açıklamasında bulunan Uğur Büyük, Cuma günü partinin delege seçimlerinin yapılacağını söyleyerek delege adaylarına da başarılar diledi.

BÜYÜK SORUMLULUK

Başkan Adayı Uğur Büyük açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Delege seçimlerinden sonra yeni seçilen delegelerimiz Ağustos ayı içerisinde CHP İlçe Başkanı ve yönetimini belirleyecek. Kendilerini büyük bir sorumluluk bekliyor. Çünkü bir yıl içerisinde belediye seçimlerine gideceğiz. Partimizi oncu musun, buncu musun gibi kısır tartışmalardan kurtarmalı, iç tartışmalarla zaman kaybedeceğimize enerjimizi iktidar olmak, oy oranımızı arttırmak ve daha fazla belediye kazanabilmek için harcamalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizde olduğu gibi Sakarya ve Karasu'da en çok oy alan ikinci parti konumunda.

DESPOT YÖNETİMİN KARŞISINDA DURACAĞIZ

Oy oranımızla orantılı olarak buradaki ağırlığımızı hissettirmeli, iktidara ve belediyelere en iddialı alternatifin biz olduğunu herkese çalışmalarımızla göstermeliyiz. Karasulu hemşerilerimiz burada etkin bir muhalefetin olduğunu bilmeli. Karasu Belediyesi'nin iş adamlarına uyguladığı baskıları, esnafına çektirdiği çileleri, sokağa attığı işçilerini, tehdit ettiği muhalif herkesin sesi olmak zorundayız. Bu despot yönetim anlayışının karşısında dimdik duracağız. Herkes bilsin ki belediye seçimlerini kazandığımızda; Karasu'yu Karasulular yönetecek, Karasu Belediyesi'nde artık Karasulular çalışacak. Kuzeyin çocukları, gençleri sokak da işsiz gezerken bu ilçeye ilk defa adım atanlar maaş alamayacak.

BAĞLARIMIZI KUVVETLENDİRECEĞİZ

Bu hedeflerle; genç, dinamik, eğitimli, uzun vadeli planları olan bir ekip oluşturduk. Hepsi kendi alanlarında başarılı, kıymetli insanlar. Birlikte bir yola çıkıyoruz. Partimizin bayrağını çok daha ileri taşımak, soframızı genişletmek, yeni yüzleri partimize kazandırmak istiyoruz. Kadrolarımızı gençleştireceğiz, köylerimizle olan bağlarımızı kuvvetlendireceğiz, Karasu'nun sorunlarına uygulanabilir çözümlerimizi ve çeşitli konularda sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçireceğiz. 2024 yerel seçimlerine her bir üyesinin katkı sunduğu, sorumluluk aldığı ve bir parçası olmak isteyeceği bir model oluşturacağız.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK

Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışını Karasu'ya 34 yıl sonra yeniden getireceğiz. Bunu ancak teşkilatımızın birlik içinde çalışması ile mümkün olabileceğinin de farkındayız. Küskünlüklerimizi, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakacağız ve ilkelerimiz ışığında yeniden bir araya geleceğiz. Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi olan CHP için gece gündüz çalışacağız. Çalışmak zorundayız. Ben Uğur Büyük. CHP Karasu İlçe Başkanlığına adayım. Karasu'da yeni bir siyaset anlayışı ortaya koymaya, kalıplaşan işleyişi ekibimle birlikte değiştirebileceğimize yürekten inanıyorum. Bu yola çıkarken bizlere desteğini esirgemeyen partimizin eski ilçe başkanlarına, kıymetli parti büyüklerimize, partimizin lokomotif gücü olacak gençlik kollarımıza ve her daim emek veren kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Partimize gönül vermiş herkesten dualarını ve desteklerini istiyorum. Allah utandırmasın. Yolumuz açık olsun.”

Güler Çınasoğlu’nun haberi