-

Tatil sezonunda yoğun talep gören yat kiralama hizmeti en avantajlı tatil seçeneklerinden biridir. Günlük ve haftalık kiralama yapılan yatlar için sezon genellikle nisan ayında başlar ve ekim ayının sonlarına kadar devam eder. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında yoğunluk daha da fazladır. Bu yoğunluktan etkilenmemek ve uygun fiyatlarla tatil yapabilmek için erken rezervasyon fırsatları değerlendirilebilir. Farklı oranlarda yapılan erken dönem indirimleri tatili daha da eğlenceli hale getirecektir. Rota ve süre seçerken özgür olmayı sağlayan kampanyalar için internet sitesi takip edilebilir. Çoğunlukla kış sezonu için indirim ve kampanya sayısı daha fazladır. Son birkaç yıldır yatlara ilginin artmasıyla birlikte indirimlerde de yoğunluk fazladır.

YAT KİRALAMA HİZMETİ

Saatlik ile başlayan yat kiralama aylığa kadar istenilen zaman dilimi içinde yapılabilir. Denizlerde özgürce dolaşabilmeyi sağlayan bu tatil şekli Akdeniz ve Ege bölgelerinde yaygındır. Tatil süresi, kaç koy gezileceği ve bu tatilin kaç kişi ile yapılacağı tamamen isteğe bağlıdır. Kiralanan teknelere kaptan dahil olup fiyat hesaplamasına bu tür masraflar da dahil edilir. Tecrübeli bir kaptan eşliğinde yat tatili yapmak rota açısından daha şanslı olmayı sağlayacaktır. Bu tür kiralamalar yapmadan önce tekne ve yakıt türleri, kamara sayısı, yatta yer alan eşyalar ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir. Yatların kapasiteleri biraz daha fazla olduğundan konfor açısından rahatlığı yüksektir.

YAT KİRALAMA FİYATLARI

Yaz tatili için yat kiralama fikri olanlar için belirleyici noktalardan biri bütçe olacaktır. Yat içinde sunulan hizmetler, kişi sayısı, yatın kiralanma süresi, kamara sayısı, yatın iç donanımı arttıkça fiyatlarda da değişiklik olacaktır. Daha ekonomik bir tatil yapmak için dizel ve benzinli olan yat türlerinden dizeli tercih etmek gerekir. İsteğe göre yat aşçılı olarak da kiralanabilir. Aşçı tarafından oluşturulan mutfak menüleri için alışveriş yapılır ve tatil boyunca bu menülere göre yemek hazırlanır. İsteğe göre aşçı olmadan da yat kiralanabilir. Bu durumda yemek için tek masraf başlangıçta yapılacak market alışverişi olacaktır. Bu tür detaylar yat tatilinin toplam masrafının belirlenmesinde etkilidir.