-

Ziyaretler kapsamında ilk adres İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü oldu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç ile görüşen Ülkü Ocakları Karasu İlçe Başkanı Talha Enes Elmacı’ya, başkan yardımcısı Levent Kara ve Ar-Ge Birim Başkanı Dursun Kodalak eşlik etti.

Ziyarette ilçedeki gençlik ve spor faaliyetleri ile ilgili görüşler, projeler ve düşünceler paylaşıldı. Ülkü Ocakları’nın asli görevlerinden birinin gençlerin kültürel ve spor anlamında sürekli destekçisi olmak olduğunu belirten Elmacı, “Karasulu gençlerimiz, bizim için çok değerli. Karasu ve Karasulu gençlik çok daha iyilerini hak ediyor. Biz de üstümüze düşeni yapıp, her anlamda gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki gençlerimiz sporlar, kültürel faaliyetlerde ilerlesin” dedi.

BİZE AYKIRI SALDIRILAR

Ardından Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ı ziyaret eden Elmacı ve yönetimi eğitim faaliyetleri ile ilgili sohbet etti. Gençlerin sosyal medya aracılığıyla saldırılara maruz kaldığını belirten Elmacı “Tarihimize, kültürümüze, dinimize aykırı olaylara şahit oluyoruz. Uyuşturucu büyük bir bela. Bu savaşla mücadele ediyoruz. Türk İslam ülküsünün savunucusu bizler, bu saldırılardan gençlerimizi korumak için eskisinden daha fazla çalışmalıyız” dedi.

“Kültürümüze, tarihimize ve dinimize daha da uygun eğitim şartları artık kaçınılmaz oldu. Küçük yaşlarda çocuklarımızın izlediği bazı çizgi filmler bile tehlikeli içerikler barındırıyor. Burada topyekün bir mücadele şart” diyen Elmacı, “Okuma alışkanlığımız yıllardır yok denecek kadar az. Okumak dikkati, hızı arttırır. Odaklanmayı sağlar. Biz ODAK2023 adlı anlayarak hızlı okuma yazılımı geliştirdik. Hem sınavlara hazırlıkta hem de okuma alışkanlığının kazanılması anlamında önem verdiğimiz bir proje” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Ocaklarının bir sonra ki durağı Karasu Muhtarlar Derneği oldu. Burada Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ve mahalle muhtarlarını ziyaret eden İlçe Başkanı ve yönetimi, birçok mahalle muhtarı ile görüştü. Elmacı ve beraberindekiler, İlçe Jandarma Komutanlığına da ziyarette bulundu. İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş ile görüşen başkan ve yönetimi “her zaman olduğu gibi şimdi ve daima Devletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin en büyük destekçisiyiz” dedi. Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Talha Enes Elmacı ve yönetimi, ziyaret esnasında yeni karakol komutanı Mustafa Topcan’a da hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Editör: Karasu Haberleri