Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Erenler ilçesinde bir otelde düzenlenen programda projelerini tanıttı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Alemdar'ın özgeçmişinin aktarıldığı video ve projeleri anlatan animasyon izletildi.

Sakarya gelişim projesi tanıtım toplantısı programına; Ak Parti Seçim İşleri Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti milletvekilleri, Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, SESOB Başkanı Hasan Alişan, ilçe belediye başkan-başkan adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

YENİ MODEL KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Alemdar, "Sakarya" başlığı altında toplanan 30 projeyi katılımcılara tanıttı. Sakarya'nın hak ettiği değeri alması için gerekli projelerinin hazır olduğunu ifade eden Alemdar, “Yatay mimari, deprem görmüş yapıları dönüştüreceğiz. Ulaşımı rahatlatacağız. Raylı sistemleri şehrimize kazandıracağız. Büyük bir Sakarya oluşturacağız. Şehrimizi yeni model kimliğine kavuşturacağız” dedi. Alemdar, “Sakarya’yı Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştıracak adımları kararlılıkla izleyeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, hep birlikte başaracağız. Bizler Sakarya’nın sadece bugününü değil, geleceğini düşünüyor ve planlıyoruz” vurgusunu yaptı.

İŞTE PROJE BAŞLIKLARI

Yusuf Alemdar'ın açıkladığı proje başlıkları ise şu şekilde: Afetlere karşı bilinçli olmak birinci öncelik, trafik akışı için yeni bulvarlar köprülü kavşaklar, raylı sistemler, yeşil alanlarla birlikte nefes alınacak yen yerler, tarımsal ve turizm potansiyelini arttıracak projeler, sosyal belediyecilik artacak sanat spor eğitim artacak, sağlam zeminlerde toplu konut hamlesi, Yazlık kavşağı projesi, Bekirpaşa kavşağı projesi, şehre yeni girişler, yeni çevre yolları ve raylı sistem güzergahı, yeni millet bahçesi, Sakarya nehri kenarına kentsel tasarım, D-100 karayolu gelişimi, Justinianus vadisi kentsel tasarımı, Çark Deresi ve çevresi kentsel tasarımı, Sapanca Gölü kıyısı kentsel tasarımı, tabiat parkları ve piknik alanları, teleferik sistemi ile ulaşım, sosyal alanlar, piknik alanları, yaban yaşam alanı, macera parkurları, kamp alanları, yenilikçi hizmet vizyonu, kamu hizmet alanları kongre merkezi, yeni spor alanları, altyapının gelişmesi, Sakaryaspor'a gönülden destek, süper lig yolunda Sakaryaspor'a tam destek, 7/24 yardım vizyonu, sosyal kart kimseyi yalnız bırakmayacağız, sosyal duyarlılık vizyonu, yaşlı bakım evi, duyarlı belediyecilik, her ilçeye sokak hayvanları doğal yaşam merkezi, yeni yüzyıl kulesi, Karadeniz sahilleri kıyı ve plaj alanları düzenleme, marina ve balıkçı barınağı, bilim merkezi, 7/24 açık şehir kütüphanesi, tarımsal kalkınma vizyonu, çiftçiye destek vizyonu çiftçi destek kartı, şehrin yeni kültür sanat merkezi, 2030 kent gelişim vizyonu, depreme dirençli dönüşüm, estetik kentsel mekanlar, Tığcılar, Semerciler ve Pabuçular meydanları.