Belediye Meclisi’nden 40 milyonluk yeni kredi talebine onay Belediye Meclisi’nden 40 milyonluk yeni kredi talebine onay

Nisan ayı olağan meclis toplantısı, 4 Nisan Salı günü saat 14:00’da Karasu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. Meclis gündeminin ilk maddesinde encümen üyelerinin seçimi oylanacak. İkinci maddede ise komisyon üyelerinin belirlenmesi oylanacak.

Meclis gündeminin en dikkat çeken maddeleri ise İller Bankası A.Ş.’den teminat mektubu karşılığı Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan 20’şer milyon lira olmak üzere iki kredinin kullanılmasının oylanacağı maddeler oldu.

Gündemin 5. ve 6.maddelerinde talep edilecek olan toplam 40 milyon liralık kredinin “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun” kapsamında, amme alacaklarını (Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı, birlik ve ajans vb.) yapılandırılmasında kullanılacağı ifade edildi.

Gündemin 10.maddesinde de Karasu Belediyesi’ne ait toplam 6 adet arsanın satışı oylamaya sunulacak. Yassıgeçit Mahallesi’nde 1, Karasu Mahallesi’nde 3, Kabakoz Mahallesi’nde 1 ve Kuyumcullu Mahallesi’nde 1 adet taşınmazın satışı için Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi talep edilecek. Satışı yapılması istenen arsalar:

Yassıgeçit Mahallesi:

Kuyumcullu Mahallesi:

Kabakoz Mahallesi (Aile Sağlığı Merkezi arkası) :

Karasu Mahallesi: