Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, amatör futbol sezonu için açıklamada bulundu. Zımba yaptığı açıklamada, “Hepimizin ortak dileği dostluğun, kardeşliğin ve Fair-Play’in yaşandığı, kötü olayların, çirkinliklerin ve sakatlıkların olmadığı bir sezondur” diyerek devamında ise şu ifadelere yer verdi:  

FUTBOL SEZONU BAŞLADI

“2023-2024 Futbol Sezonu başladı. Amatör Süper Lig’de 26 takımımız, heyecanla yeni beklentilere ve hedeflere yürüyecek; futboldaki rekabet 26 hafta boyunca en üst düzeye çıkacak. Her sezon başlangıcında benzer açıklamalar ve konuşmalar yapılır, iyi dilekler, temenniler futbol kamuoyuyla paylaşılır. Çünkü hepimizin ortak dileği dostluğun, kardeşliğin ve fair-play’in yaşandığı, kötü olayların, çirkinliklerin, sakatlıkların ve olumsuz söylemlerin ise yaşanmadığı bir sezondur.

DOSTLUĞU YAŞATALIM

Futbolun tüm paydaşlarının, bu bilinç doğrultusunda sağlayacağı katkı ile futbolumuzun geliştiği ve tarihi başarıların yakalandığı bir sezon umut ediyorum. Gelin, futbol ailesi olarak yeni sezonda bunu başaralım ve dostluğu yaşatalım. Diğer yandan, sahada takımının başarısı için ter döken futbolcularımızdan ve onların amaca giden yolda daha iyi performans göstermesi için saha kenarında çalışan, mücadele eden teknik kadrolarımızdan da ‘İyi ve kaliteli futbol’ bekliyoruz. Çünkü sezona dair tüm beklentilerimizin gerçekleşmesi, öncelikle onların ‘iyi, güzel ve kaliteli futbola’ inanmasına ve bu yönde davranış göstermesine bağlı.

FAİR-PLAY RUHU

Şimdiden başkanlarımızı, yöneticilerimizi yapıcı mesajlar vermeye ve sağduyuya davet ediyorum. Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bizler de yeni sezon öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm kulüplerimize, sahalarda görev yapacak hakem, temsilci ve gözlemciler ile tüm sporseverlere başarı, mutluluk ve fair-play ruhunun yaşandığı, kardeşlikle dolu bir sezon diliyorum.”