14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle bazı işletmeler geçici olarak hizmet veremeyecek. Yüksek Seçim Kurulu kararıyla kapalı olacak işletmelere yönelik yazı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ilçelere gönderildi.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Pazar günü tam gün ve seçim süresi boyunca belirli süre kapalı kalacak işletmeler hakkında açıklama yaptı. Emre, hizmet veremeyecek olan işletmelere yönelik şunları söyledi:

İŞTE YASAKLI İŞLETMELER

Oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü, sabah saat 06:00'dan gece saat 24:00'e kadar her ne suretle olursa olsun, alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması, verilmesi, içilmesi yasak olacak. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilecek.

Ayrıca oy verme süresince kahvehane, kıraathane, internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri de kapalı kalacak. Yasaklama ve yukarıda belirtilen kurallara uymak şartıyla oy verme günü olan pazar günü saat 18:00'den sonra düğün, nişan, sünnet gibi cemiyetler yapılabilecek”