-

KARASU'DA AKİF FİLMİNE BÜYÜK İLGİ (izle):

...

Ülke genelinde vizyona giren ve GKM Karasu Sinemaları’nda da gösterimi devam eden Akif filmini dört ilçeden toplam 4 bin 750 öğrenci izledi. İstiklal Marşı’nın yazılışının 100.yılı olan 2021 yılının “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak belirlenmesi nedeniyle Karasu’da geniş katılımlı bir sinema etkinliği düzenlendi.

Karasu Belediyesi sponsorluğunda Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte Karasulu öğrenciler, okullarıyla birlikte her gün Akif filmini izleme fırsatı buldu. Belediye Başkanı İshak Sarı, başkan yardımcıları ve Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da Pazartesi günü öğrencilerle birlikte Akif filmini izledi.

İZLEYEREK ÖĞRENDİK

Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Melis Topaloğlu, “Tarihimizi görsel olarak görmek bize çok şey kattı. Böyle anlamlı bir filmi izleme fırsatı sağlayan Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve okulumuza teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Mehmet Taha Küçük ise “İstiklal Marşı’nın yazılışında nasıl zorluklarla yazıldığını izleyerek öğrendik. Bu etkinliği sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLİ BİLİNÇ ARTTI

Öğrencilerle birlikte filmi izlemekten mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı İshak Sarı, “Akif yılı münasebetiyle ilçemiz öğrencileriyle iç içe film izledik. Milli bilinç ve kültürün artmasına vesile olacağını düşünüyoruz” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da “Sanatsal etkinlik ile öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerinin artmasına vesile olundu. Belediye Başkanımız İshak Sarı’ya da desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DÖRT İLÇEDEN KATILIM

GKM Karasu Sinemaları Müdürü Hakan Atabay ise Akif filmine ilginin büyük olduğunu belirtti. Atabay, “Karasu’dan 2 bin, Kocaali’den 750, Ferizli’den bin ve Söğütlü’den de bin öğrenciyi ağırlayarak toplamda 4 bin 750 öğrencimizi Akif filmi ile buluşturduk. GKM Sinemaları’nda 10 lira gibi bir ücretle herkes Akif filmini izleyebilir” diyerek Karasu halkına çağrıda bulundu.