Deva Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu duyurmasının ardından açıklamada bulundu. Çatalbaş, “Birçok insanın hatta kimsenin tahmin etmediği bir gelişme yaşandı. Kamuoyunda ismi geçen iki Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a seçimin alınmasının ardından cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi verilecek. Bu yüzden insanların tamamı şu anda heyecanlandı” diye konuştu.

DEĞİŞİMİ HERKES GÖRECEK

“Bu hamle iktidarın bile tahmin edemeyeceği bir hamleydi” diyen Başkan Çatalbaş, “Herkesin desteklediği, her kesimine hitap edebilen bir kadro oluştu. Bu kadroda ortak akıl ve istişare var. Küçük bir problem çıksa dahi istişare ile çözülebilir. İstişare en doğruyu ortaya çıkarır” dedi. “Biz artık iktidarız” diyen Çatalbaş, “13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları bu ülkeyi 3 ay içerisinde hissedilebilir derecede en iyi yerlere getirecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” vurgusunu yaptı.  

KİMSENİN ÜSTÜNLÜĞÜ YOK

“Genel Başkanlar, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı oldu” diyen Çatalbaş, “En baştan beri kimsenin kimseden üstünlüğü olmayacağı konuşuluyordu. Tam manası ile istişarelerin ön planda tutulacağı söylenmişti. Son açıklamalarla birlikte bu da teyit edildi. Herkes tam yetkili oldu. Herkes rahat ve herkes huzurlu” dedi. Çatalbaş, “Seçime az bir süre kaldı ve açıklanan adayımız da aslında sürpriz olmadı. Kılıçdaroğlu’nu herkes tanıyor ve neler yapabileceğini herkes biliyor. Bizlerde bu açıklamaların ardından sahada daha aktif olmaya başlayacağız” diye konuştu.

KAOSTAN İNSANLAR NEFRET ETTİ

“Deva Partisi olarak 22 eylem planı hazırlanmıştı” diyen Başkan Abdullah Çatalbaş, “Bu 6’lı masaya taşındı ve buna ilaveler yapıldı. Bu planlar dahilinde çalışacağız ve iktidara geldiğimizde de sıkıntısız bir şekilde yola devam edeceğiz. Bu kaos ve kavga ortamından insanlar nefret etti. Bizler bile dışarıda siyaset yapamıyorduk. Mevcut Cumhurbaşkanının dolduruşuyla vatandaş bizimle ters üslupla konuşuyordu. Ama iktidar değiştiğinde herkes söylediği kelimelerin yanlış olduğunun farkına varacak ve değişimi görecek” diyerek açıklamasını sonlandırdı.