Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, altılı masanın açıklanması nedeniyle bir açıklamada bulundu. “Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Gelecek Partisi olarak demokrasi adına çıkılan bu yolda üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızı beyan ettik, elimizden gelenin fazlasını göstererek sürekli çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” diyen Direk, şu ifadeleri kullandı:

ORTAK PAYDA VATAN

“Bu sebeple beraber yola çıkma kararı aldığımız 6 siyasi parti ile Türkiye yeni bir miladın başlangıcını taahhüt ettik. Bununla alakalı bir yıla yakın çalışma yapıldı ve nihai sonuca vardık. Altı siyasi parti Türkiye’deki farklı renkleri ifade ettiği için muhakkak ki bir takım ayrı görüşler de olacaktır ama önemli olan farklı düşünceleri bir arada tutup yaşamak, beraber oturup istişare ile çözüme ulaştırıp bir paydada buluşmaktır. Bu sebeple memleketin geleceği için parti ve şahsi menfaatlerini bir kenara bırakan ortak masada buluşan genel başkanlara teşekkür ediyorum.

Son olarak; milliyetçisi ile muhafazakarı ile ülkücüsü ile devrimcisi ile alevisi, sünnisi, gayrimüslümü, inananı inanmayanı ile Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Boşnağı ile Romanı ile el ele vereceğiz. Her karışı şehit kanı ile sulanmış bu mübarek vatanı hak ettiği seviyeye taşıyacağız.

Birbirinden ayrı düşmüş ve nefret tohumları atılmaya çalışılmış bu toplumu sevgi, saygı, ortak paydasında birlikte yaşama iradesine kavuşturacağız. Bunu Gelecek nesillere borçluyuz. Hep birlikte kazanacağız. Bu zaferin kaybedeni olmayacak”