Aziziye Mahallesi 481 metrekarelik 450 ada, 51 parsel (F25D-20–A-1-D) üzerinde villa yapılarak bir vatandaşa tapusunun hibe edilmesini eleştiren İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, “Belediyenin yeşil park alanı olarak ayırdığı yer, Karasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na devrediliyor. Bu arsanın tapusu da üzerine yapılan villayla birlikte bir kadına hibe ediliyor” dedi.

Gerekli belgelerin ellerinde mevcut olduğuna dikkat çeken Sarıoğlu, “Ben buradan şahsım ve tüm Karasu halkı adına sormak isterim. Arsaya neden villa yapıldı? Bu büyüklükteki arsaya kaç adet daire yapılırdı? İhtiyaç sahibi birçok aile varken, 4-5 aileyi ev sahibi yapabilecek bir alan varken neden tek bir bireye devletin arsasına villa yapılarak tapusu hibe edildi? Kimdir bu yardıma muhtaç kadın?” diye konuştu.

“Aziziye halkı soruyor, Karasu halkı soruyor, yetkilileri bu konuya açıklık getirmeleri konusunda davette bulunuyorum ve umut ediyorum ki geçerli bir açıklamanız vardır” diyen Hasan Sarıoğlu, “Burada amaç gerçekten yardım yapmaksa müstakil villa yapmak yerine daha fazla daire yapılarak, Karasu’da yaşayan şehit ailelerine de daire verilse bizde elimizden geleni yapardık. Yardıma muhtaç bireylere gerek resmi kurumlar gerekse vatandaş olarak bir el uzatmak hepimizin görevi fakat yardım ederken ayrıştırarak ve seçerek mi yardım yapılıyor?” ifadelerini kullandı.

Başkan Sarıoğlu sözlerini, “Bugüne kadar ülkemizde yardım kömürlerinin, gıda kolilerinin adrese teslim dağıtıldığına şahitliğimiz çok olmuştu. Fakat ilçemizde adrese teslim gibi görünen villa hibesi bizleri de çok şaşırtmıştır. Villanın tapusu verilmiş. Oradaki şov bitti mi yoksa yeni mi başlıyor bilemiyoruz. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve gerekli birimlerden ivedilikle konuya dair Karasu halkına açıklama yapılmasını bekliyoruz” diyerek sonlandırdı.