Uğur Büyük'ün "Akbelen Ormanı katlediliyor" başlıklı köşe yazısı

Muğla İkizköy’de Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki olan YK Enerji’nin elektrik üretimi için maden sahasını genişletmek için yapılan ağaç kesimine karşı Pazartesi gününden bu yana protestolar artarken, bölgede yıllar içinde yaşananlar uydu görüntüleri görenleri şoke etti. 2010 yılından beri orman sistemli olarak yok edilmiş.

Akbelen Ormanı, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne yakıt kaynağı sağlanabilmesi için YK Enerji’ye satılmış ve Tarım ve Orman Bakanlığı onayıyla 740 dönümlük bu ormanda linyit madeni işletmesi açılmasına izin verilmişti.

Ağaçların kesilmesine direnen köylüler ve protestocular asker ve jandarmanın ablukası altında. Onlarca gözaltı yapıldı. Köye 5 kilometre kala girişler kapatıldı. Ülkemin kolluk kuvvetleri halkını korumak yerine yandaş şirketi koruyor. Çok üzücü.

Önce dereler gitti şimdi sıra ormanlara geldi. İki üç yıldır her yaz sistemli olarak çıkan orman yangınlarında binlerce metrekare orman alanı yok oldu. Ne kadarı imara açıldı bilmiyoruz? Kaç hektar alan yok oldu bilmiyoruz? Birileri bu işlerden kazanç sağladı mı bilmiyoruz? Ülkemizin oksijen kaynakları bir bir yok ediliyor. Tüm vatandaşlarımızın, tüm siyasi partilerin, tüm STK’ların buna tepki göstermesi gerekir. Aynı havayı soluyoruz dostlar!

Milliyetçilik sadece insanını sevmekle korumakla olmaz. Vatanı sevmek ormanı da sevmektir, denizi de sevmektir, hayvanını da sevmektir. Korumaktır. Konuşurken mangalda kül bırakmayan insanların bu konularda tek bir laf söylemediğine şahit oluyoruz. Niye sesiniz çıkmıyor arkadaşlar? Dirensenize sizde, katılsanıza protestolara, köylünün yanında olsanıza, bir basın açıklaması yapsanıza...