En nihayet BAL liginin şekli şemali Cuma günü çekilen kura ile belirlendi. Karasu Öncü’nün bu haftaki sayısında isterseniz size dilimin döndüğünce grupların içinden çıkacak beklentiler konusunda bilgi akışında bulunayım. Biz Karasu’da kalem oynattığımıza göre, genelde Karasu’nun sporu için dil döktüğümüze göre içinde Karasuspor’unda bulunduğu beşli gruba bir göz atalım.

Bu ligin başlama canları çalarken Hendeksporun, Sapancagençlik’in önemli paralar harcayarak iddia kulvarında öne çıktığını gördük. Kalaycıspor, Pamukova ve Karasuspor için iddia oynayanların çoğunluğu bu takımlara bir olma yarışında hiçte şans tanımadıklarını biliyoruz. Ancak futbolda hiçbir maç oynanmadan ne kazanılıyor, nede kaybediliyor. Bu yoldan hareketle, son gelen sarı kırmızılı bilgilere baktığımda, Karasuspor’un oyuncu grubu çatısına dışarıdan önemli genç oyuncuları takviye ettiğini, bu oyuncu grubu ile biz bu ligde kolay lokma olmayız diyen yönetici resmi çıktı karşıma.

Karasuspor bu ilin amatör futbol mutfağında önemli futbol lezzeti olan bir takım, bu takım unvanını kolay kolay alt sıralara itmez diye düşünmek istiyorum. Benim baktığım yerden, futbol penceresinde ne gördüğüme gelince, favori iki at var. Param olsa yapacağım bir kolonda Sapanca’ya para yatırırım. Ama dedim ya hiç bir şey oynanmadan sonuçlanmıyor. Sapanca’yı Hendek kovalar, bu iki takımı da Karasuspor, Kalaycıspor ve Pamukovaspor takip eder.

Bu takip bitince çıkan, bir olan ve düşen, sonuncu takım belli olur. İsterseniz size diğer grup hakkında da kısa başlıklarla biraz bilgi vereyim. Yalova grubunda iki Sakarya, iki Yalova takımı var. Erenler iyi para harcadı. İyi para harcadığı takıma kondisyon yüklemek adına Antalya ya kampa gitti. Eh parası olan için Antalya’da kamp yapmak neki. Bu grupta Erenler-Serdivan, sonrada iki Yalova takımı futbol minderine çıkacaklar. Elime uzatılan ve de benim geliştirdiğim bal tahminim içinde bu grupta her şey ne çok kolay nede çok zor.

Erenler kâğıt üstünde favori gibi gözükse de üç aşamalı maçlar sonunda karşımıza farklı bir resim çıkarsa şaşırmam. Apturrahman Güneş’in çalıştırdığı Yalova son yıllarda hep TFF 3 kapısından döndü. Bu takım bu senede iyi transferler yapmış. Yalova Kadıköy maddi yönden çok rahat genç bir takımmış. Serdivan’a gelince geçen yılki kadrosunu elinde tutan, son yıllarda beraber oynamaya alışmışın, dışarıdan gelen takviyelerle de güçlendiği bilgisi var bende. Böyle olunca bu grupta ben sürpriz bekleyenler safına kendi adımı yazdım. Umarım corona bazı hesapları bozup oyunbozanlık etmez. Bu nedenle takımları corona konusunda uyarmak adına bu yazının içine corona uyarı cihazı yerleştiriyorum.

60 MİLYONLUK HAYALET STAD

84 Bin nüfuslu İzmir Tireye 15 Nisan 2018 de UEFA standartlarına uygun 15 bin seyirci kapasiteli bir stad yapılmış. 60 Milyon TL’ye maal olan masraflarının 45 milyonu İzmir,15 Milyonu da Tire belediyesi tarafından karşılanan ufak muhteşem stad maalesef bu gün atıl vaziyette duruyormuş. Türkiye’nin en modern statlarından olan bu küçük futbol mabedi bir yıl bazı karşılaşmalara ev sahipliği yapmış. Altınordu, İzmir 1 amatör kümede mücadele veren Tire Belediye, Göztepe, Altınordu U17 ve U19 takımları bu modern stad da oynamışlar. Şimdimi ne âlemde? Bir yıldır bu stada maç verilmiyor haberini gazetelerden öğrendim. Acaba diyorum daha önce Tire belediyesinin ismini taşıyan, daha sonra bu stada 2019 yılında Mustafa Kemal Atatürk stadı ismimi rahatsızlık yarattı diye düşünmeden edemiyoruz. Biliyorsunuz yeni Türkiye’de yapılan her yeni stadın ismi, Ulu Önder Atatürk’ün isminden uzaklara taşınıyor. Yazık çok yazık, Spor yapmak, İzmir takımlarının futbola hizmet yükünü taşıyabilecek son derece modern bir stad, hangi nedenle olursa olsun, bir kenara atılması, gençlerimiz adına, ülkemiz sporu adına kocaman bir sportif düşünce ayıbıdır. Umarım buraya maç vermeyenler bu yanlıştan dönerler. Biliyorsunuz, yanlıştan dönmekte bir erdemliktir.