Süper Lig’de sezonun final hikayesi, BAL!a çıkma yarışındaki futbol hikayesi içinden Kazımpaşa Birlikspor zaferi çıktı. Sezon başından beri ilgiyle izlenen, heyecanı en yüksek grubu olan, C Grubu’ndan Play-Off’a lider olarak giden Kazımpaşa Birlikspor, Play-Off’tan bir olarak çıktı. Hedefin içine son anlarda deneyimli bir teknik adam resmi yerleştiren, bir ara Play-Off’ kalması bile tehlike sinyalleri veren Kazımpaşa Birlikspor’un toparlanışında, Bülent Yıldırım’ın ismini bu başarının içinde önemli bir yere koymak gerek. Futbolun doğrusunu yaptığınızda, o doğru sizi bir yerde istenilen yere taşıyabiliyor. Final gibi maçta Hendek Dereköy’ü yenen Kazımpaşa Birlik’in bu kazanımında, elindeki oyuncu grubu içinden dokunuşları iyi yapan Bülent Yıldırım, kazanılan zafere teknik adam aklını iyi kullanan teknik adam olarak, bir yerde ufak bir beldeyi, önemli bir futbol zaferinin taşınmasına el verdiğini Play-Off’ta tanık olduk. İyi takım kuran, hatta kurduğu takımla şampiyonluğa aday takım konumuna sokulan Kocatöngel’in kulübesindeki teknik adam yetersizliği, Kocatöngel’in hayal kırıklığı yaratan Play-Off hikayesi içine yerleştirilebilir. Dedik ya, futbolda doğru olanı, doğru zamanda yapmak gerek. Şampiyon, C Grubu’ndan çıktı, hatta aynı gruptan Play-Off’a kalan K.Akınspor bile Play-Off’un rengi olma başarısını gösterdi. Az parayla küçük köye büyük hayaller yüklemenin içinden de bir başarı hikayesi çıkabilir. B Grubu’ndan gelen Hendek Dereköy, namağlup geldiği Play-Off’ta, sadece şampiyona kaybetti. A Grubu takımları ise bu yarışa heyecan katamadılar. Ne diyelim Play-Off bitti, BAL’a Kazımpaşa Birlikspor namağlup, hep yenerek BAL’a çıktı. Hendek Dereköy, ikinci olarak BAL’dan gelecek rakibi (Bu takım büyük bir ihtimalle Serdivan olacak) ile BAL’a çıkmak adına en azından bir Play-Off daha oynamaya hak kazandı. Bir başka önemli not, maçların heyecan yüklü olduğu anlarda bile tribünlerdeki sağ duyulu seyreden tepkisi, maçların sonuçları hakkında sadece maçların konuşulması, olaysız bir Play-Off resmi, amatör futbolumuz adına sevindirici gelişme olarak geride kaldı. Hakem yönetimleri sadece Harmanlık, Hendek Dereköy maçı hariç, can sıkıcı olmaktan uzaktı. Sizin anlayacağınız hakemlerde Play-Off’ta iyi bir yönetim sınavını geride bıraktılar. Şampiyonla birlikte bir futbol alkışını da onlara göndermek gerek.

ŞANLI’YA SEVGİ SELİ

Sakaryaspor şampiyonluğa koşarken Velimeşe karşısında alınan farklı galibiyet, oynanan oyunun futbol lezzeti, bizim basın tarafından çok iştahlı olarak sayfalarına taşıdığına tanık olduk. Bu arada doğup büyüdüğü, futbol adımlarını attığı Yeşil-Siyah futbol evine, teknik adam olarak ikinci kez gelen Tuncay Şanlı’ya da bayağı methiyeler düzüldüğüne tanık olduk. Takımın başında çıktığı Velimeşe maçında alınan, gönülleri okşayan farklı sonuç sonrası, televizyon ekranlarından giden, eski teknik adam, Sakaryaspor’u bir aralar uzun süre yenilmezlik yaşatan, Ercüment Hülaku Coşkundere’ye bu galibiyeti armağan etmesi, Tuncay’ın bu uğurda attığı teknik adam, adımı da spor kamuoyundan alkış aldı. Umarım Tuncay başarılı olur, umarım Tuncay gelecek adına kalıcı olabilecek teknik adam adımlarını atar. Sonuçta bu çocuk bizim çocuğumuz. Bırakalım da bu şehrin ekonomisine de katkı sunan, yatırımlarını buraya yapan, pandemi sürecinde otelini sağlık çalışanlarına açan, insani yüreği Sakarya için atan Tuncay’a biz de teknik adamlıkta yükselişine el verelim. Ben şahsen o veya bu nedenle teknik adam arayış sürecinde Yılmaz Vural’la anlaşılamayıp Tuncay’a Yeşil-Siyah teknik adamlığın uzatılmasına, daha fazla sevindim. Eğer iki teknik adam için Sakaryalı’lık kantarı kurulursa Tuncay Şanlı çok ama çok ağır basar. Başarılar Tuncay, senin bu başarıyı önümüzdeki yıllara da yayman dileğini soframın üstüne koyarak, kolaylıklar diliyorum.

NOT: Bu yazı Etimesgut maçı öncesi kaleme alınmıştır. Oradan gelecek olan iyi kötü sonuç benim buraya döktüğüm düşüncelerimden geri adım attıramaz. Bunlar benim Tuncay’la ilgili halisane duygularım. Son bir not daha 11 yıldır süregelen TFF 1 hasretinin Tuncay Şanlı ile sonlanmasını da, Tuncay Şanlı ile Rüstemler’e taşınmasını da, onun adına, çok önemli bir güzellik olacağını düşünüyorum.

SÜPER ÇOCUKLAR


Gecen hafta Sakarya onları konuştu. Futbol adına dünya derbisi denilen ancak, dünya derbisi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, bizim evin futbolundaki yakıştırma adı dünya derbisi olan Fenerbahçe - Galatasaray maçıyla beraber bu maçı yöneten Atilla Karaoğlan’ı tüm Türkiye hakem kantarına koyarak tarttı. Bizim ilin bir çocuğunun Türkiye’de gündem olması, valla sizi bilmem ama benim hakem gönlümü okşadı. Basketbolda Ali Köseoğlu’nun Fenerbahçe - Galatasaray basketbol derbisinde düdük çalan üç hakemden biri olması da bir başka sevinç kaynağımız oldu. Özetle dostlar futbolda Atilla Karaoğlanı’ın, basketbolda Ali Köseoğlu’nun Sakarya’nın hakemlikte gururumuz olması az buz bir şey değil. Sizi ayakta alkışlamak gerek be çocuklar. Ben öyle yapıyorum. Kalkıyorum ayağa ve size alkışlarımı gönderiyorum. Hadi siz de alkışlayın, ne duruyorsunuz ki…