Futbola kar “Dur” dedi. Karasu Aziziyespor’un sezonun ilk ayağındaki Play-off hedefini imha etmesi bu nedenle biraz gecikmeye takıldı. AS Akyazı’yı yenince grupta ikinci takım olup Play-off heyecanını Karasu’ya taşıması geciken Aziziye’nin cümbür cemaat, eğlenerek, coşkuyla yaşadığı AS Akyazı galibiyeti sonrası oynayacağı K.Akınspor finali, dediğim gibi kara takıldı. Bu hafta içi veya hafta sonu artık, bu maçın oynanması için önünde bir engel kalmadı. “Ne yazayım ki?” derken döktürmeye başladım bile. Ama futbol heyecanı sadece Karasu Aziziyespor ile sınırlı olduğu için yazdıklarımın içine çok fazla bir şey koymak ne mümkün. Öyleyse gelin size hayat pahalılığını, gelin size zamları, gelin size Karasu’daki devrim gibi bir seçimi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimini yazayım diyeceğim de, bu konuda benden iyi konuya hakim olanlar var. Hele hele Muzaffer Tatlı’nın konuya bakışı, anlayana çok şey ifade ediyor. Yıllardır Esnaf Odası Başkanlık forsunu taşıyan, yapıştığı koltuktan bir türlü ayrılmayan fırıncı İlyas Balcı, genç Cihan Emre’yle girdiği başkanlık yarışını kaybetmiş. Cihan Emre’yi kutlarım. Umarım Karasulu esnaflara giden başkandan daha iyi hizmet eli uzatır. Dünyada hiçbir şey baki değil. Hele hele geldiği yerden hiç kalkmak istemeyenlerin sonu bir hazin olur. Karasu’daki bu seçim bir şeylerin, tabuların yıkıldığı bir seçim olarak bir kenara not edilmeli. “Geliyor gelmekte olan” diyerek, bu seçimden ilham alarak, yirmi yıllık AK iktidarında, demokratik yoldan yapılacak seçimle gidişini görmek adına bayağı umutlandığımı bu haftaki yazımın içine koymak isterim. Yok yok Türkiye’de değişimler başladı. Karasu’daki esnaf odaları seçimini böyle okumak gerek. Neyse hadi gelin yine spora gelelim. Karasu Aziziye mi? K.Akın mı? Bu maça sayılı günler kaldı. Maç Karaaptiler’de, 1-1 rövanşınta bu maçı kazanan Kazımpaşa Birlik’ten sonra gruptan çıkacak ikinci takım olacak. Ben Öncü Karasu ve Karasu Haberleri’ne yazıyorum ama K.Akın da benin futbola ilk başladığım, futbolda formasını giydiğim bir takım. İki takımında renkli sarı lacivert. Ben, bu maç için futbol gönlümü ikiye böldüm. Bir tarafım Akınsporlu, bir tarafımda Aziziyesporlu. İyi oynayan hak eden kazansın diyerek ben topu santraya koyuyorum. “Ne yazayım, ne yazayım” derken sayfa dolmuş be. Eh okursunuz gari…

YILMAZ BÜYÜKERŞEN’E KULAK VERİN

Eskişehir’i Eskişehir yapan, ülkemizin Avrupa’ya açılan penceresi olan, modern Türkiye resmi ile donatılmış, Anadolu’nun parlayan, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, Eskişehir kentinin mimarının Yılmaz Büyükerşen’in, Atatürk’le ilgili birkaç cümleden oluşan bir değerlendirmesi ne gelin beraber bir göz atalım. Bakın Eskişehir’e… Eskişehir, bu şehrin her konuda ayaklanmasına katkı sunan, bu güzel şehrin mimarı, Atatürk ve onunla dolu düşüncesi içini nelerle doldurmuş? NEREDE BİR ATATÜRKÇÜ GÖRÜRSENİZ, KORKMAYIN OTURUN YANINA, ONLAR KUMPAS KURMAZLAR, KUL HAKKI YEMEZLER, KÖTÜ İNSANLARIN ATATÜRK’Ü YOKTUR. Hüseyin Mete dostum paylaşmış, ben de aldım benim soframın üstüne koydum. Büyükerşen gibi belediye başkanlarının, Büyükerşen gibi Atatürkçü yüreklerin çoğalması dileğiyle, onu bu tespitlerinden dolayı, Eskişehir’e verdiği katkılardan dolayı, Eskişehir’i örnek bir kent olarak tüm Türkiye’de, Avrupa’da ön plana çıkartan Yılmaz Büyükerşen’i sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Gönlümden Sakarya için ne geçiyor biliyor musunuz? Hadi bunu da siz bulun ve bana iletin. Ben söyler, yazarsam siyaset yapıyorsun derler.

KARABÜK BAŞKANI, HELVA TAĞITMIŞ

Karabükspor bir zamanlar Türkiye liglerine damga vurmuş, Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etme onurunu yaşamış bir takım. Yükselmek kolayda, yükseldiğin yerde kalabiliyor musun, sen ona bakacaksın. Yükselişinde ayakta kalmak adına neler yaptın, sen ona bakacaksın. Karabük yanlış yönetimler nedeniyle yükseldi, yükseldi sonunda yere çakıldı. Ayaktayken, halen nefes alıp veriyorken hesabını kitabını yapmak adına, bu konuda eksikleri olanlar, Karabük örneği için de neler yazıyor bir güzel okusunlar. Futbolda transferde, futbolda alt yapıda, futbolda, hesapsız kitapsız işler yaparsanız veya şöyle diyeyim, takımlarınızı çıkarcı yönetimlere bırakırsanız, sonucuna da katlanmak zorundasınız. Karabük Başkanı Mehmet Yüksel, TFF 3’ten BAL’a düşen takımı için öldü niyetiyle helva dağıtacağına, eğer Karabükspor’u seviyorsa, şimdiden Karabükspor’un BAL’daki alt yapı temellerini atarsa daha iyi yapmış olur. Bakarsınız ölüm helvasının içi bu yoldan tekrar dolar. Futbolda bunun örnekleri var. Düştüm diyerek hemen bu düşüşün yoluna helva dağıtarak katkı veremezsiniz. Sonuçta bu takım bir ilin marka değeri en yüksel futbol değeri. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.