Yaşamın içinde emek önemli bir yer kaplar. Nerede olursa olsun, şartlar neyi gerektiriyorsa gerektirsin, başarıya giden yolu geçmek adına mutlaka bir emek gerektirir. Emeksiz, emek vermeden sağlıklı adım atmanız, yaşamanız bile mümkün değildir. Bugün Karasu’nun Süper Lig’de tek temsilcisi olan Karasu Aziziyespor, hedef olarak önüne koyduğu BAL’a çıkmak adına ilk aşama olan Play-off’a adım atmak adına Karaaptiler’de sahada olacak. İki Sarı-Lacivertli takım, ikinci yarıda hiç yenilmeyerek bugüne geldiler. İkisinin de bu konuda ortak bir başarıları var. Marmara’yı etkisi altına alan yoğu kar yağışı nedeniyle ertelenen K.Aziziyespor-K.Akınspor karşılaşması bugün Mustafa Sert Sosyal Tesisleri’nde oynanacak. Saat 16:00’da başlayacak karşılaşma için biz her iki takıma da başarılar dilerken bu maçın sonucu ne olursa olsun sonunda futbol konuşulsun, dostluk konuşulsun diyerek başarı dileklerimizi iki takıma da eşit olarak santraya bırakıyoruz. Ne kaybeden çok üzülsün ne de kazanan kalması, bizim de TFF 1’e çıkmamız gerekiyor. Sonuç olarak iki takım da taraftarına heyecan yüklü bir sezon yaşattılar.

ALKIŞLAR SAKARYA SPOR LİSESİ’NE GİDİYOR

Sakarya Spor Lisesi, futbolda Sakarya ismini Rize’deki liselerarası Türkiye şampiyonasında finale kadar taşıdı. Şampiyon olamadık ama finalde Trabzon Lisesi’ne kafa tuttuk. Şampiyon olamadık ama şampiyonluk umudunu uzatmalara kadar taşıdık. İki cevizden biri kırılacaktı, uzatmalarda kırılan, kaybeden biz olduk. Futbolda olur bunlar. Futbolda Sakarya Lisesi’nin buralara kadar taşınması, Sakarya futbolunun adını finale kadar yazdırmak da az buz bir şey değil. Ben isim vermeden bu başarıda emeği gecen oyuncularımızı, teknik kadroyu ve de okul ayağında bu işe katkı sunan yönetim kadrosunu kutlamak istiyorum.

İŞTE DURUŞ BU (METE KALKAVAN)

MHK’nin 12 üst düzey hakemle ilgili aldığı karar, spor kamuoyunda, hakem evlerinde tartışılmaya devam ediyor. Ferhat Gündoğdu ve ekibinin kamuoyunu ikna etme atakları her yerden olumludan çok olumsuz tepki aldı. Bu karara MHK’nin yola devam edecek hakem listesinde yer verdiği Mete Kalkavan’dan da tepki geldi. “Ben, alınan bu karara saygı duymuyor ve hakemliğime nokta koyuyorum” dedi. Kalkavan’ı alkışlıyorum. Kalkavan, paraya pula değer verseydi, iki sezon daha hakemlik yapar bu işten para kazanmaya devam ederdi. Helal olsun ona, haksız bulduğu bir kararın yanında durmayarak spor kamuoyunun ve de hakem camialarının sevgisine mazhar oldu. Mete Kalkavan, her şeyin para pulla ölçülmeyeceğini, “Bunlar bu işi para için yapıyor” diyenleri de ters köşeye yatırdı. Mete Kalkavan, bu duruşuyla MHK’nin ipini çektiği hakemlerin altında ezilen duruşuna el vermeyerek, yakında tahkime, olmadı AHM, olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeye hazırlanan hakem arkadaşlarına da bu konuda destek olarak onlara manevi güç yüklemiştir. Yok yok, Ferhat Gündoğdu ve MHK’nin diğer isimleri bu yapılan, spor kamuoyuna anlatmaya çalıştıkları nedenlerin çok fazla itibar örmediği gerçeğinin altında ezilmeye başlamışlardır. MHK, sezon sonunu beklemeden kafasının içindeki gizli ajandanın kapağını erken açarak belki de haklı olduğu bir konuda haksız konuma düşmüştür. Sonuç olarak iki takım da taraftarına heyecan yüklü bir sezon yaşattı.