Karasu Aziziye’nin de içinde yer aldığı Play-off umudu taşıdığı Süper Lig C Grubu ikinci yarıyla beraber neler oluyor neler? Uzun süre grupta namağlup takım cakası satan Kazımpaşa Birlik’in, Karasu Aziziye deplasmanından taşıdığı bir puan sonrası evinde genç Sakarya Caddesi’ni zar zor yenmesinin ardından yaşadığı Geyve ve Tekspor yenilgileri akla gelmeyen sonuçlar olarak yukarısı için umutlanan takım sayısını artırmaya yetti de arttı bile. Bu süreçten Karasu Aziziye’nin tam olarak faydalandığını, Yeşilyurt beraberliği sonrası söylemek biraz zor.

Her ne kadar düşme hattındaki ev sahibinin daha iyi olan taraf olduğu bilgileri herkes tarafından sonuç tahtasına konsa bile, sonuçta ilk iki için kaybedilen ilerde aranılacak iki puan var. Bu süreçten karlı çıkan takımın adı kim mi? Tabii ki K.Akınspor. Onlar bu süreçte hep kazandılar, en önemlisi de son olarak deplasmanda 23 puanlı AS Akyazı’yı 2-0 yenmeleri lidere, bugün sahalarında karşılaşacakları Kazımpaşa Birlik’e bir puan farkla en yakın takım olmaları, onların ikinci yarı başarısını anlatmaya yeterde artar bile.

Bugün hafta arası mesaisinde bana göre Karasu Aziziyespor’u, AS Akyazıspor’u yakından ilgilendiren maçın oynanacağı yerin adı Karaaptiler Mustafa Sert tesisleri. K.Akın kazanırsa lider olacak, Kazımpaşa kazanırsa ne olur? Alttan gelen Karasu Aziziye ve AS Akyazı kazanırsa ilk iki heyecanı yeniden farklı bir havaya bürünecek. Görüldüğü heyecan tansiyonu yüksek C Grubu’nda bugün hem üst sıralar için hem de alt sıralar için kritik bir süper gün yaşanacak. Bu arada ikinci yarıda aldığı sonuçlarla namağlup Kazımpaşa’nın unvanını sökerek korku üreten Geyvespor’un genç Sakarya Caddesispor önünde iki farklı öne geçmesine karşın bir dakikada yediği iki golle berabere kalması, sonrasında kalesinde çok gol pozisyon vermesi C grubunun hikayesi içinde yer almalıdır, diye düşünüyorum.

Ha bu arada C grupunda puan sıralaması nasıl diye bir baktım, K.Birlik ( 27) lider hala cepten yiyor. İkinci K.Akın ( 26 ) üçüncü Karasu Aziziye 24, As Akyazı 23 puanla hala ilk iki ateşinin sıcaklığını hisseden takımlar. Bugün Karasuda nemi var? 2-2’nin rövanşı için K. Aziziye’nin konuğu, yaptığı transferlerle dikkat çeken sonuçlarda alan Geyvespor. Bu maç, Aziziye’nin zirve yürüyüşünün ne kadar ciddi olduğu konusunda bize bilgi ikramında bulunacak gibi gözüken bir maç olarak karşımıza dikilecek.

SAKARYA’DA KADIN HAKEM SORUNU VE İHK

Sakarya’nın şu sıralar kendini yeniden toparlama adımları attığını görüyorum da, eksik o kadar çok ki. Sakarya hakemlikte Atilla Karaoğlan, Levent Gümüşdere’nin gayreti içinde yan gelip yatmaktan sıyrılıp ne zaman olumlu adımlar atacak diye de düşünmüyor değilim. C klasman Orta, Ulusal Yardımcı hakem eksiği, Kadın hakem eksiği o kadar sırıtıyor ki, görmemek için kör olmak gerek. Şu sıralar Amatör liglerde genç, deneyimsiz hakemlere bayrak ve düdük vererek Sakarya hakemliğinin geleceği içine yeni bir dinamizm katılmak istense de, bana göre bu deneyimsiz Özgür Aygün Başkanlığındaki (Onu tenzih ederim) İHK ile bu işler biraz zor yol alır.

Neyse dönelim başlıktaki konuya, geçenlerde Serdivan Ekrem Karaberber Sosyal Tesisleri’nde bir orta, bir de yardımcı kadın hakem izledim. Özellikle maçın orta hakemine bayıldım. Verdiği penaltı, oynattığı avantajlar değme erkek hakemlere taş çıkartır cinstendi. Merak ettim Hakemlik şeceresine göz attım. Malum şimdi Google amca var, yazıyorsun ismini çıkıyor karşınıza o kişinin bilgileri. Havva Nur Demir ( Ankara Bölgesi Hakemi) bayağı maç yöneterek gelmiş Sakarya’ya. Serdivanspor-Erenlerspor maçında onu izlerken bölgem adıma sorguladım bu günleri. Öncelikle bu işe muhafakar gözle bakan, sosyal hayatın içinde kadına gereken önemi vermeyen, bugünün koşulları bu uğurda adımlarını sıklaştırmak isteyenlerin önüne de bir engel olarak çıksa da, durmak ve de yılmak yok. Bu günlerde geçecek, ülkem ve bizler normal fabrika ayarlarına döneceğiz. O zaman inanın her şey çok daha güzel olacak. Ben bu konuda iyimserim. Özetle şunu demek istiyorum, günün şartları ne olursa olsun TFF dünyadaki kadın hakemliğinin gelişimine ucundan kıyısından da olsa kayıtsız kalmıyor. TFF 3 ve BAL’da (Bölgesel Amatör Lig) kadın hakemleri sıkça izler olduk. Sakarya hakemliği de bu uğurda elini çabuk tutmalı.