Nazım Aktürk'ün "Muzaffer Tatlı" başlıklı köşe yazısı

Yaşayan herkes için ölüm kaçınılmaz son. Muzaffer Tatlı da yaşadı ve zamanı geldi, ebedi hayata göç etti. Bazı ölümler vardır, duyarsınız “Allah rahmet eylesin” der geçersiniz. Muzaffer Tatlı, Karasu için renkli bir kimlik, yaşama vedası iz bırakan bir ayrılıktır. İşte ben bu yazımda böyle bir insani size dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Ben inanıyorum ki ondan önce yaşama veda etseydim, gazetesindeki köşesinde beni, benden iyi anlatırdı. Bu girişten sonra gelin Muzaffer Tatlı anısına yazdığım yazının derinliğine hep beraber göz atalım.

O bir Karasu, o bir cumhuriyet, o bir Atatürkçü yürek, o bir Karasu için hayalleri olan, Karasu’nun entelektüel renkli kişisiydi. Son olarak Karasu için beslediği hayallerin içini Karasu’nun değerleri projesiyle taçlandıran Muzaffer Tatlı, “Karasu” dendiği zaman benim için ilk akla gelen isimdi. Yaşama veda etmeden önce, yakalandığı amansız kanser hastalığı ile boğuştuğu anlarda bile, “Karasu için daha yapacaklarım var” diyerek, kapısına çöreklenen kansere kafa tutmaya çalıştı. Verdiği savaşı kaybetti ve aramızdan çok tatlı anılar bırakarak ayrıldı.

Onun yaşama vedasıyla birlikte Karasu benim için öksüz kaldı. O, benim için Karasu ile kurduğum bağlantının en önemli ayağıydı. O, yeri doldurulması çok zor olan Karasu sevdalısı Muzaffer Tatlı’nın yaşamının içindeki halkaları benden daha iyi dolduracak çok kişi vardır. Ben onun siyasi, ben onun sportmen, ben onun Atatürkçü, Cumhuriyetçi yanını anlatsam da onun özellikleri bunlarla sınırlı değil ki.

Aziziyeli sinema ve tiyatro sanatçısı Timur Acar’ın dediği gibi, “O herkese dokunan eli ve yüreğini bize miras bırakarak, bu dünyadan ebediyete göç etti. Ebediyete uğurlandığı anlarda Karasu Aziziye’nin tarihi camisi, tarihi bir uğurlanışa tanıklık etti. Bu satırları yazarken Muzaffer Tatlı ile Karasu’da son üç yılın içine dolup taşan anılar aklıma geldikçe inanın gözyaşı döküyorum. Onu yakından tanımak, onunla dolu dolu anlara bir vesile ile eşlik etmek, ondan bana kalan en önemli miras.

Ah be Muzaffer Ah! İnan yaşadığım sürece Karasu resmi içinde hep seni anacağım. “Nazım ağabeyciğim” diyen sesin, “Seni neden bu kadar geç tanıdım?” diyen yaklaşımın kulaklarımda, bedenimde hep benimle beraber olacak. Senin gibi güzel bir dostu, senin gibi koca yürekli Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir dostu unutmak çok zor olacak be Tatlı Muzaffer... Nurlar içinde uyu, ruhun şad olsun, Karasu’nun, yakınlarının, sevenlerinin başı sağ olsun. Seni saygıyla ve sevgiyle anıyorum.