Gelecek Partisi Karasu Gençlik Kolları Başkanı Tunahan Kayıkçıoğlu, basın açıklamasındı bulundu. Açıklamasında gençlerin yaşadığı kaygıları ele alan Kayıkçıoğlu, tavsiyelerde de bulundu. Başkan Kayıkçıoğlu, özellikle genç neslin yaşadığı yerlerin tarihini eksik bildiğini ve eksikliği tamamlayabilmek adına mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Başkan Kayıkçıoğlu, “Yaşamın ilk yıllarından itibaren başlayan eğitimin kademesel olarak ilerlemesi kişinin üniversite yıllarına kadar nasıl bir yol izleyeceği hakkında fikir verirken, üniversiteden mezun olma eğitimin genellikle son kademesi olması sebebi ile yeni bir başlangıç sürecidir. Bununla birlikte, öğrencilik yaşamının bittiği yeni bir döneme girecek olmak, gençlerin bu yeni dönemi nitelikli bir hale getirip getiremeyeceği konusunda endişe duymasına sebep olabilir. Üniversitenin son yılı öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatlarında yeni bir döneme girmeleri açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bu dönem, çeşitli sorumluluklar alması gerektiği konusunda kaygı yaratabilir” ifadelerini kullandı.

GELECEĞE YÖNELİK KAYGI

“Kişinin aklına gelebilecek soru işaretlerinden bazıları ailenin desteğinin yitirilmesi ve yaşam mücadelesinde yalnız kalacağı korkusu olabilir” diyen Kayıkçıoğlu, “ ‘Eskiden var olan destek olmadan idare edebilir miyim?’ endişesinin yanı sıra bireysel sorumluluk almaya dair korku ortaya çıkabilir. ‘Kendi kendime yeterli olabilecek miyim?’ gibi soru işaretleri aklına gelebilir. Bu durum genç için oldukça büyük bir değişikliktir. Genellikle değişimler, bizi eskiden yeniye, devam eden aynı durumdan farklı bir başka duruma ve bilmediğimiz yeni bir yere sürükler.  Bu değişimler, geleceğin belirsizliğini hissettirebilir. Geleceğe yönelik belirsizlik de yoğun bir şekilde kaygı duyulmasına sebep olabilir” dedi.

ÇABA GÖSTERMELİYİZ

Başkan Tunahan Kayıkçıoğlu, “Bizler Sakarya'da ve yaşadığımız ilçemizde gençlere yönelik projeler, spor kompleksleri, gündelik vakit geçirebilecek ve aynı zamanda genel kültür seviyelerini geliştirebilecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylemiş olduğu ‘Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez’ sözünü hayat felsefesi haline getirmiş bir millet olarak tarihimize daha çok yoğunlaşmalı ve tarihimizi öğrenmek için çaba göstermeliyiz. Gençler yaşadığımız ilçenin tarihini bile ne yazık ki eksik biliyor. Ama inanıyoruz ki Karasu'da gençlere yönelik sıkıntılar en kısa zamanda son bulacak” dedi. Kayıkçıoğlu son olarak ise, “Havaların ısınmasından ötürü ilçemiz yerli ve yabancı turist sayısı artmış bulunmakta. Bu nedenle özellikle gençlerin denize girerken çok dikkat etmelerini ve kurallara uymalarını istiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi