Corona nedeniyle uzun süre askıda tutulan Bal liginin kaderi uzun süren ısrarların sonucunda belirlendi. Kulüpler bastırdı. TFF sağlık kurulunun verdiği kararlar doğrultusunda, bir süre kulüplere tarihler vererek onların gazını almayı başardı. Sonunda Mart’ta okulla açılacak, yüz yüze eğitim belli aralıklarla talebelerin önünde olurken, Bal ligi de Nisanın 15 inde büyük olasılıkla başlayacak. Nasıl başlayacak? Ligin statüsü nasıl olacak, kaç takım düşecek, maçların sonunda TFF 3 çıkmak adına nasıl bir yol izlenecek? İşte bu soruların yanıtı yarın Amatör kurulun yapacağı toplantı eşliğinde belirlenecek ve çıkan sonuç, katılımcı takımlara bildirilecek. Eh uzun süren bekleyişin ardından Amatör futbolda en azından Bal liginin oynanması bize bir futbol tesellisi olabilir. Gönlümüz buruk olsa da corona nedeniyle asıl olan, futbolumuzun gelişimine ışık tutacak olan alt liglerin, genç takımlar liginin oynanmasına üzülsek te bu olağan üstü şartların yarattığı fırtınaya da aldırış etmemek olmaz. Umarız Bal ligi oynayanları, kulüpleri fazla yıpratmaz. Umarız corona Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) önünde set oluşturmaz.

KARASUSPOR NOTU

Karasu Öncünün bana uzattığı sayfanın içine elimden geldiğince ilçenin marka değeri yüksek takımı olan Karasusporla ilgili görüşlerimi de yansıtıyorum. Karasusporla ilgili yazdığım yazıların, aldığım bir telefon sonrası yakın takibe alındığım konusunda bilgilendim. Bir yazarın yazdıklarının ciddiye alınıp okunmasından ne dileği olabilir ki. Bana bu konuda duygularını ileten, Karasuspor’u anlatan, Karasusporla yolculuk yapan bir kardeş. Karasuspor’da bu günkü gelişmelerde takımı bırakan, kongre kararı alan Mehmet Akbaş’ın hiçbir tahli olmadığı konusunda beni aydınlatırken, yeni Karasuspor’un da ipuçlarını verdi. Daha önce benim, kulübün efsane oyuncularından Mustafa Püskülle yaptığım röportajdan çok farklı bir şey konmadı önüme. Yeni Karasuspor’un alt yapısı, yeni Karasuspor’un futbol okulu olacak. Yeni Karasuspor genel anlamda Karasu ve Karasulu takımlardan, civar ilçelerden alınacak genç ve gelecek vaad eden oyunculardan oluşacağına, bu kadronun yine de birkaç dışarıdan gelecek gençlerle besleneceğini, bal liginden düşülse bile, gelecek adına yeni sarı kırmızılı futbol taşlarının döşeneceğini konusunda ısrarlı bir düşünceyi benimle paylaşan bu arkadaşa bende katılırım. Zaten Karasuspor’un artık Corona’nın yarattığı olumsuz havanını içini, farklı bir Karasuspor gerçeği ile buluşturmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Artık devir değişti, bu günkü siyasi iktidarının da yarattığı ekonomik olumsuzluk bir Türkiye gerçeği olarak Karasu’yu da ablukası altına aldı. Öyleyse devir tasarruf, devir alt yapı devri, devir kendi çocuklarını sarı kırmızılı futbol evinde toplama zamanı. Bu uğurda atılan adımlar belki eskinin şaşalı Karasuspor’un yolun başında aratır ama ya sonra? Sabır isteyen projeye el veren mahşerin dört atlısı (Bu benim yakıştırmam) Yüksel Mazlum’a, Cihat Ekşi’ye, futbolcu Semih Bayrak’a ve her daim Karasusporla yatıp kalkan Onur Aslan’a gençleşme ve tesisleşme yolunda attıkları adım eşliğinde alkışlıyorum. Gelin biz bu işe corona fırsatı adını verip önümüze konulacak sarı kırmızılı sonuçlara kilitlenelim.

NOT: İlçeden Karasuspor’a yardım eli uzatma konusunda fazla istek yokmuş. Tarihi çınar Karasuspor umarım bu süreçte çok fazla yalnız bırakılmaz. Bu konuda önümüzdeki hafta yazacaklarım olacak.

OZAN KABAK’A HAYRAN KALDIM

Ozan Kabak genç yaşta GS da genç yaşta burada gösterdiği performansla önce Almanya’yı sonra İngiltere’yi gören Türk genci olma onurunu yaşadı. Ondan önce Can Bartu, daha önce Metin Oktay (Rahmetli) Hakan, ondan önce Tugay, ondan önce Emre, ondan önce Okan ondan önce Arda, ondan önce Nihat, ondan önce daha yeni yaşama veda eden kaleci Özcan Arkoç (Rahmetli) dışarıdaki Türkler kervanında yer alan isimlerdi. Ancak Ozan Kabak her yönüyle farklı bir kimlik o çok genç o pırıl, pırıl, geleceği olan bir yaşta, o her haliyle Avrupalı gibi. Şampiyonlar ligi maçından sonra onu dinlerken onun adına, ülkem adına gururlandım. Yeni transfer olduğu Liverpool’un alman ekibi Leipziki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasından sonra maçın adamı olan Ozan Kabak’ın yayıncı kuruluşun sorularına çatır çatır hiç teklemeden İngilizce yanıt vermesini gururla takip ettim. Hey Türk gençliği istikbal göklerdedir diyen Atatürk gençliği, sporda her alanda kendinizi geliştirin, kindar dindar tiplemesinin değil, çağdaşlığın, sevginin, gelişimin takipçisi olun. Siz Atatürk gibi dünyaya mal olmuş bir liderin emanet ettiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin dışa açılan penceresinde her yönüyle örnek olun. Siz, siz olun nereye giderseniz gidin, ister futbolcu, ister hakem, ister farklı dallarda olursanız olun, mutlaka bir yabancı dil farkını cebinize koyun. Bu konuda benim idolüm genç yaşta Liverpool’a transfer olan Ozan Kabaktır. Nice Ozan kabaklar yetişmesi umuduyla Z kuşağına bir mesaj iletiyorum, bu konuda biz 1968 kuşağı olarak size güveniyoruz.