Geçen hafta eldeki imkanların kısıtlı olması nedeniyle bir süre sizden ayrı kalacağımı kısa bir bilgi notuyla sizlere duyurmuştum. Kapı kapı dolaşıp ilçe imkanlarının üzerine şehir şartlarını yükleyerek bu haftaki yazımı Dr. İbrahim Nalbant’ın yazıhanesinde yazma imkanım oldu. Böyle olunca da sazın teline pardon tuşların teline basarak yine az da olsa bir şeyler döktürdüm. Buyurun başlayalım:

duymadık demeyin! TFF Sağlık Kurulu uygun görürse, Ocak’ta şartlar oluşursa Bölgesel Amatör Lig (BAL) oynatılacakmış. Sezon başından beri pişirip pişirip önümüze konulan bu haber beni tatmin etmedi. Corona tam gaz ikinci dalgayla üzerimize hücum ederken, TFF 1. ve Süper Lig’de Corona nedeniyle iptal edilen maç sayıları artış gösterirken, BAL’ın Ocak’ta oynatılacağı konusunda hala umutlu olanlar var mı? Amatör baskıları Koronavirüs’ü neden göstererek baştan savuşturan TFF, bana göre takımların önüne Ocak umudunu koyarak bir süre daha zaman kazandı. Bu arada TFF’nin bu elindeki zaman ayarlı saat içinden çıkan ertelemelerinde, istifa eden Karasuspor yönetimini ve de Başkan Mehmet Akbaş’ın da rahatlattığını düşünüyorum.

YEŞİL SİYAH UMUT

Sakaryaspor’da Sivas beraberliği sonrası ortaya çıkan karanlık, Karacabey galibiyetiyle tekrar umut kostümü ile karşımıza dikildi. Şimdilik istifası cebinde olan teknik sorumlumuz İsmail Ertekin ile takımın Karasulu Başkanı Cevat Ekşi’nin ileriye dönük hesapları da Karacabey önünde elde edilen farklı galibiyet, oynanan iyi oyun sonrası şimdilik olduğu yerde kaldı. Futbol böyle bir oyun kaybedersin yer yerinden oynar, kazanırsın olası felaket rüzgarları birden bire çok fazla esmeden beklemeye alır kendini. Sakaryaspor’daki içinde umut olan Karacabey galibiyeti gelecek haftalara umut taşımıştır.

Bazen futbolda bu tür vakalar olabiliyor. Sakaryaspor’un TFF 1.Lig hesabıyla kurulan pahalı kadrosu bana göre, Karacabey galibiyetiyle oluşan olumlu havanın yükünü kaldırıp Rüstemlerdeki futbol evine yeni bir umut heyecanı yükleyecektir. Bu enerji ve futbol ayaklanışı bu takımın oyuncu grubunda vardır diye düşünüyorum ve bu düşüncelerimi futbola düşkün Karasuspor kamu ile paylaşmakta bir sakınca görmüyorum.

Bu arada bugün kupa günü... Rakip TFF 3’ten hiç de iyi anılarımız olmayan Diyarbekir. Futbolda husumet olmaz. Futbolda sevgi olur, dostluk olur. Gün gelir şartlar sizi yine karşı karşıya getirir. Sakarya seyredenlerine tavsiyem zaten cebinizde bir uyarı var, sakın gaza gelip bu gün geçmişi hatırlayarak bu ihtarın üstüne başkalarını eklemeyin. Umarım son yıllarda kupa geçmişi iyi olmayan Sakaryaspor bugün turu gecen taraf olur.