Sakaryaspor’dan yetiştikten sonra Fenerbahçe ve Milli Takım forması giyen Karasuspor Altyapı Direktörü Mahmut Hanefi Erdoğdu Sakaryaspor’un altyapıya gereken önemi vermesi ve özüne dönmesi gerektiğini söyledi. Erdoğdu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

SINIFTA KALDI

“Olan taraftarımıza oldu. Evet sevdanın ligi olmaz, evet amatöre de düşse Sakaryaspor sevdası her şeye bedel. Ama bir zamanlar futbolcu fabrikası olan Sakaryaspor’u izlerken sahada altyapımızdan hiçbir oyuncuyu görmemek beni daha da üzdü. Belediyenin imkanlarıyla ayakta tutunmaya çalışan altyapı her kulvarda var ama profesyonel seviyede oyuncu yetiştirmekte uzun yıllardır sınıfta kaldı. Bunun nedenleri araştırılmalı, daha küçük yaşta Süper Lig altyapılarına çocuklarını gönderen babalara annelere sesleniyorum, eğer çocuğunuz yetenekliyse bırakın Sakaryaspor giyeceği ilk forma olsun, Sakaryaspor büyük bir markadır, Sakaryaspor forması taşıması ağırdır ama bir o kadar da gurur vericidir.

MAYAMIZDA FUTBOL VAR

Çocuklarınızı yeşil-siyah ile arma sevgisiyle hazırlayın. Bizim coğrafyamızın mayasında futbol var. Altyapı iyi koordine edilmeli, memur zihniyetli hocalar varsa arındırılmalı, gerekirse fazla maaş verilip altyapımıza bu işin hakkını verebilecek hocalar alınmalıdır. Amatör kulüplerle ilişkiler ilerletilmeli potansiyel olan oyuncular izlenilmeli Sakarya dışına kaçırılmamalıdır. Bakın Karasuspor altyapısında 750 oyuncu havuzumuz var 200’ü lisanslı. Bu sene altyapımızın bütçesi 3 milyon amatör bir takım için gayet iyi değil mi! Bu sene mini bir otobüste aldık (27+1). Biz bu parayı ne belediyeden ne yönetimden ne bir başkasından buluyoruz. Futbol okulu ve bağışlarla dönüyoruz. Sakaryaspor altyapısının böyle bir sorunu da yok. Sağ olsun belediye gereken desteği sağlıyor.”

Editör: Güler Çınasoğlu