Salı günü Karasu Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda maddelere geçilmeden önce gündem dışı konuşmalara yer verildi. Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Hakkı İskender, sokak hayvanları konusuna değindi.

ÜCRETSİZ DESTEK VERİRİZ

İskender, sokak hayvanları yüzünden herkesin mutsuz olduğunu söyleyerek, bu sorunun ilçede giderek büyüdüğünün altını çizdi. İskender, “Ben hem meclis üyesi hem de veteriner hekim olarak her an bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Maalesef belediye olarak bu konuda yetersiz kalıyoruz. Bu sorunun çözümü sadece belediye olarak sizde veya hekim olarak bizde değil. Biz hem belediye hem de serbest veteriner hekimler olarak ortak bir çalışma yaparak bu sorunun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Rehabilitasyon merkezi daha elverişli bir hale getirilip, veteriner hekim ataması yapılırsa biz de serbest veteriner hekimler olarak kısırlaştırma operasyonları ücretsiz olarak yaparak destek veririz. Çünkü bu sorun ilçede giderek büyüyor” sözlerini kullandı.

HERKESİN ŞİKAYET KONUSU

Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “Bu sorun sadece Karasu’nun değil, Türkiye’nin sorunu. Bununla ilgili mecliste bir kanun taslağı var. Bu taslak nasıl şekillenecekse ona göre yol haritası çizilmeli. Biz burada ne kadar önlem alırsak alalım komşu il ve ilçelerden buraya hayvan getirildiği sürece bu sorun bitmeyecek. Biz rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma yapıyoruz, mesele o değil. Ama onları oraya hapsedemeyiz. İşlemlerini yapıp bırakmak zorundayız. Sokak köpekleri herkesin şikayet konusu. Biri geliyor ‘toplayın’ diyor, diğeri de ‘salın’ diyor. Bu konuda da en çok provokasyona uğrayan bir ilçeyiz. Biz buraya çözüm buldukça diğer il ve ilçelerden buraya köpek bırakmaya devam edecek. Siz yine de serbest veteriner hekimler olarak siz çalışma planı yapın bize sunun biz bunu destekleriz” dedi.

SAHİPLENDİRME VE KİMLİKLENDİRME

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mücahit Karakaş ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Bornova Belediyesi’nden örnek verdi. Karakaş, “Bu belediyede hayvanları sahiplendirme ve kimliklendirme çalışması yapılmış. Bu çalışma ile Marmara Belediyeciler Birliği’ne başvuruda bulunuşlar ve şu an Türkiye Belediyeciler Birliği’nin gündeminde. Değerlendirirseniz Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yapılabilir. Bütün Sakarya’da bütün sokak hayvanları sahiplendirilerek ve kimliklendirilebilir. Böyle ortak bir çalışmayla da bütün sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 9826

N V T 9855

N V T 9867

N V T 9823

Editör: Güler Çınasoğlu