Bizler seslenmekten asla yorulmadık, lakin artık bu seslere kulak verilsin. Kimler, neler yapabilirse, birlikte yapalım yapılacak olanları, birliğimizle gelelim üstesinden, biz olarak ayaklanalım, dimdik duralım yanlışın önünde, eğilmeden, ezilmeden.

Benim de başıma gelir korkusuyla değil diğerinin başına da gelmesin umuduyla savaşalım.
Yükselen cinsel istismar, aile içi cinsel istismar, çocuğa ve kadına tecavüz hatta son zamanda artan hayvana tecavüz haberleri ve onlarcası... Bu konu asla ne partilere konu olmalı ne de siyasi olarak görülmeli! Bu konu ‘insani’ bir konu

Ne zaman kabul edeceğiz bu durumun biz rezillik olduğunu! Bu durum sapıklıktır! Kabul edilemez cinsel bir suçtur ve susup oturmak yetersizdir.
İstismara kalkışanlar, kadın, çocuk, hayvan fark etmeksizin her yapılan zülme karşı en ağır cezayı almalıdırlar.

Aile kavramı çok önemli bağlardan bir araya gelir ve aile kavramının anlamı insanları bir arada tutan şeffaf bir sevgi bağından oluşur. Lakin bazen aile dediğimiz bu kavram zannettiğimiz kadar güvenli bir bağdan oluşmuş olmuyor.

Bizler yakınıyoruz, dövünüyoruz, sayıyoruz, bağırıp, çağırıyoruz lakin bunlarla nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum. Sapık baba, anne, öğretmen, dede, dayı, amca haberleri duymak ve okumak istemiyoruz.
Artık ‘DUR’ diyelim. Artık DURUN, DURUN... İstismarın her türlüsü suçtur ve önüne geçilmelidir. En ağır ceza verilmelidir. İyi halden alınan indirimler böyle caniliklerde uygulanmamalıdır.
Ve mutlaka okullarda toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsel ve üreme sağlığı konularında bilgilendirmeler yapılmalıdır. Çocuklara, gençlere hatta tüm bireylere eğrisiyle doğrusuyla bu durumların sonuçları anlatılmalı, toplum bilinçlenmelidir.

İstismarcılar ‘salınıyorsa’ dahi sürekli kayıt altında olmalıdır ve bir başkasının da bu durumu yaşamaması için istismarcının ensesinde olunmalıdır. Bir ‘çocuk’ cinsellik hakkında kafasına göre uydurmalar yapamaz! Belirli şeyler küçücük yüreklerin aklına gelemez, çocukların böyle şeyleri uyduramayacağını hepimiz bilmeliyiz. Mutlaka, çocuğa ne olursa olsun ailesi veya çevresinde kim varsa sonuna kadar güvenmeli ve çocuğa bunu hissettirmelidir. Çocuğa yaşadıkları onlarca kez anlattırılmamalıdır, mutlaka sivil toplum örgütleriyle iletişim halinde olunmalıdır. Çocuğunuza inanın, özel bölgelerini doğru bir dille tanımlayın, evde özel alanlara saygı gösterin ki çocuklarda bunun bilincinde olsun, bedenlerini asla ayıplamayın, özel bölgelere çocuğun kendisinin dışında kimsenin dokunamayacağını anlatın, akraba dahi olsa çocuklar öpmeye veya sarılmaya zorlanmamalıdır.

Çocuklar ve kadınlar istismara uğradıklarında susmazlar, susturulurlar... Unutmayın.