Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, salı günü haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Sözlerine BAL’da kalma mücadelesi evren Karasuspor’u tebrik ederek başlayan Aksoy, “Karasuspor’u daha üst liglerde göreceğimize inanıyoruz” dedi.

KIYI EROZYONU

Aksoy, Karasu’nun en önemli sorunlarının başında kıyı erozyonu tehdidi geldiğini vurguladı. “Kıyı erozyonunu gündem dışı bırakırsak, Karasu diye bir şey ortada kalmayacaktır” diyen Murat Ali Aksoy, “Sahili çıplak gözle gördüğünüzde durumun vahametine daha net şahit oluruz. Acilen yetki sahipleri, siyasi erkanımız toplanmalı ve bir halk hareketi başlatılmalıdır. Saadet Partisi olarak bu harekete öncülük edeceğiz. Karasu’nun bir karış toprağının daha sular altında kalmasına seyirci kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU SORUNU

Başkan Murat Ali Aksoy, Karasu’da uyuşturucu kullanma yaşının ortaokul düzeyine kadar indiğine dikkat çekerek sözlerine devam etti. Aksoy, “Karasu’nun hangi genci olursa olsun, onu bu batağa çeken elleri hukuki yollarla kırmamız gerekiyor. Uyuşturucuya karşı savaşı Karasu olarak topyekun vermeliyiz. Ortaokul çocukları bile bu maddelerin eline düşmüş durumda. Bu gençleri, kendilerini geliştirmek için kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek en iyi çözümdür” diye konuştu.

DOĞALGAZ ve ASFALT

Kuyumculu’da başlatılan doğalgaz çalışmasını tebrik ederek konuşmasına devam eden Aksoy, “Çalışma sonrası mahalle sakinlerinden asfalt için para talep edilmesi kafalarda soru işareti bırakmıştır. Vatandaşa ödeme konusunda taksit imkanı sunulmalıdır. Vade tanınmalıdır. Karasu’nun çoğu mahallesinde de doğalgaz ve asfalt bekleniyor. Belediyemiz, şimdiden 40 mahalle için bu çalışma için bütçe çıkarmalı ve kurulacak bir asfalt şantiyesi ile asfalt satın almak yerine üretme yoluna gidilmelidir. Böylece dışarıya da asfalt satarak ek gelir elde edilebilir” dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, mahallelerin sorunlarından birinin de başıboş köpekler olduğunu söyledi. Aksoy, “Özellikle Kaynarca ve Ferizli sınırında olan mahallelerimize köpeklerin bırakıldığını öğrendik. Yakın zamanda köpekten kaçarken bir yavrumuz hayatını kaybetti. Karasu’da da mı böyle bir olayın yaşanmasını bekliyoruz? Bu soruna bir el atılmalı ve felaket olmadan köpeklere sahip çıkılmalıdır” şeklinde konuştu. İlçenin çeşitli sorunlarına değinen ve ulusal meseleler hakkında da görüş bildiren Murat Ali Aksoy, sözlerini Öncü Karasu Gazetesi’nin 6.yılını kutlayarak sonlandırdı.

N V T 8915

Editör: Nevtan Angün