Her zaman büyük şeyler düşün, olmayan şeyleri veya absürt şeyler düşün derler değil mi? Siz hiç birini düşünmeyin. Sadece kendinizi düşünün. Çünkü yapacağınıza inanmadığınız veya imkânlarınızın yeterli olmayan şeyleri düşünürseniz, henüz yolun başında iken şevkiniz veya sabrınız kalmaz ve pes ederseniz. Birkaç örnek verelim.

Öncelikle, “Hangi imkânlara sahibim? Neler yapabilirim?” sorularını kendinize sormanız gerekir. Örneğin, 5 market kurmak istiyorsanız veya 5 ev almak istiyorsanız ve bunu yapacak gücünüz veya imkânınız yoksa boşuna bunları düşünüp heyecanınızı kaybetmeyin. 1 market veya 1 ev için imkânınız varsa 1 market ve 1 ev düşünün. Yani ayağınızı yorganınıza göre uzatın. :)

Örneğin siz bir koltuk üreticisisiniz. Diyelim ki bu sizin çocukluk hayaliniz idi. Siz hemen koltuk üreticisi olmadınız değil mi? Bu işin çıraklığını, kalfalığını yaptınız. Aynı şekilde örneğin doktor olmak istiyorsunuz. Öncelikle tıp fakültesini kazanmanız gerekir. İşte Çıraklık, kalfalık, tıp fakültesi sizin merdiven basamaklarınızdır.

Merdiven basamaklarını çıkarken birer birer adımlar ile çıkılır değil mi? Hatta adımlarınızı ne kadar küçük tutarsanız merdivenden düşme riskiniz o kadar azdır. Mesela bir adım ile 10 basamak çıkanı görmedim. Eğer varsa öyle biri (tabi merdivenin yukarısından aşağıya zıplamak harici) helal olsun. :) Tıpkı merdiven basamakları gibi adım adım hayallerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Eğer merdivenin en yukarısına bakarsanız ve orayı düşünürseniz inanın 1 adım bile atma isteğiniz veya heyecanınız kalmayacak.

Büyük düşünün, hayalleriniz çok büyük olsun ancak gerçekleştirirken size en yakın olan hayalinizden başlayın. Kendinize, “Ben, önce bunu yapabilirim daha sonra bu hayalimi gerçekleştireceğim.” diyebilmelisiniz. Bu yüzden hayallinizi kurarken size en yakın olanını seçin. Unutmayın yol kapınızın önünden başlıyor. Sadece kapıyı açmanız gerekir. Kendinize ve hayallerinize iyi bakın. :)

Esen kalın.