Zeki Çakır Karasu’nun ve Sakarya futbolunun önemli bir ismi, Futbolculukta ve teknik adamlıkta Sakarya’nın ve Karasu’nun ismini dışarıya taşıyan bu genç, idealist futbol adamını bu gün siz Karasulularla Karasu Öncü farkıyla, Nazım Aktürk eliyle sizlerle buluşturayım dedim.

Karasuspor’dan Sakarya Karadenizspor’a, oradan Trabzon semalarına gidip Bordo Mavili takımda forma giyen, oradan İzmirspor’a giden, İzmir’de evliliğe adım atan Zeki Çakır daha sonra teknik adamlığa soyunduğu yılları yakın takibe alan biriyim.

Hatta futbolda İzmirspor’da oynadığı yıllarda İzmir’de İzmirspor, İnegölspor maçında, Burdur’da, Burdurspor, İzmirspor maçlarında Zeki Çakır la hakem olarak ta buluşmam vardır. Zeki Çakır futbolun içinde İzmir ve yöresinde, İzmire yakın illerde teknik adamlık kariyerini genişletip, teknik adamlığına tecrübe yüklerken, her nedense kendi memleketinin takımı Sakaryaspor için düşünülmemiştir.

Bu Zeki Çakır’ın mı, yoksa Sakaryaspor’u yönetenlerin mi suçu? Bana göre kendi çocuğum derken, sadece merkezi düşüncenin içinde dönüp dolaşan yönetimsel anlayışın ürünüdür bu.

Zeki Çakır şu sıralar Altınordunun pilot takımı olan Niğdespor’da teknik adamlık yaşamına devam ediyor. Biliyorsunuz Niğde takımı Altınordunun gelecek gördüğü futbolculardan kurulu bir futbol evidir. Son yıllarda Türk futbolunda yerli futbolcu üretiminde önemli bir mesafe kat eden, bu uğurda örnek teşkil eden Altınordunun böyle bir projenin başına Zeki çakırı getirmesini biz önemsiyoruz.

Ya siz? Umarız Zeki çakır cebindeki teknik adam bilgileri, deneyimleri eşliğinde bir gün gelir Yeşil Siyah futbol evinde de kendine yer bulur. Zeki Çakırı özet düşünceler eşliğinde siz Karasulularla buluştururken ona Niğdespor’da teknik adamlık yıllarında başarılar diliyorum. Umarım Altınordu, Zeki Çakır birlikteliği uzun yıllara yayılır.

SAHİL EKMEK FIRINI VE CORONA MÜCADELESİ

Valla ben yarı Karasulu sayılırım. Belki yakın bir gelecekte ikametgâhımı da buraya alabilirim. Sakarya’dan sonra burada da bir yerim, kafamı sokacağım ufacık bir odam var. Böyle olunca da Karasuyla dirsek temasım yaz tatilleri ile sınırlı kalmıyor. Bunları geçip isterseniz anlatmak istediğim konuya geçeyim. Sahil Karadeniz ekmek fırını yetkilileri ile kurduğum, yıllardır gelişerek büyüyen bir dostluğumdan değil, onların Coronaya karşı aldıkları önlemi, örnek bir uygulama olduğu için aldım bana ait sayfanın içine yerleştirdim.

Sahil Karadeniz Ekmek fırının hem sahile yakın, hem de merkezdeki şubelerinin girişinde dezenfektasyon istasyonu var. Buradan ekmek alanlar önce çalışanların, sonra kendi sağlıkları için fırın girişindeki El dezenfektasyon maddesini ellerinle buluşturduktan sona ekmek almaları için uyarılıyorlar.

Coronaya karşı sahil ekmek fırının Karasu’ya örnek olması dileği ile onların Coronaya karşı önlemler paketinde yer alan bu uygulamayı fırınlarına taşıyarak, hem kendileri için, hem de müşterileri için duyarlı davranışlarını ben Karasu’dan alıp Sakarya’da yayılmasını dilek ve öneriler eşliğinde sizlere postalıyorum.