“Karasu Çatalövez Mahallesi başıboş köpeklerle bir yandan da zehirlenme olaylarına karşı mücadele veriyor” şeklinde yayın ortağımız olan www.karasuhaberleri.com internet medya sahibi Nevtan Angün ve Esra Angün, bizzat mahalleye giderek olayla ilgili bir haber yaptı.

Haberin içeriğinde herhangi bir yere takılmadım. Emekleri için kendilerine teşekkür ederim.

Ancak mahalle sakinlerinden bir vatandaş köpek zehirlenmelerine karşılık bu olayı kimin yaptığını biliyor ve düşünüyormuş. Ama söylemeye gerek yok.

Bu zehirlenmeler sürekli aynı bölgeler ve yerlerde oluyor diye açıklamalarda bulunuyor. Yapan kişi belli deyip açıklamasına son veriyor. Susuyor.

Bu durumun herhangi bir yaptırımı yok mu? Önüne gelen fazlalık diye itip kaktığınız o canlarını zehirlesin mi?

olayı yapan kimse açık ve net bir şekilde gidip şikâyet edilmelidir. Her ay, her hafta bu tarz olaylar karşımıza çıkıyor.

Can çekişir şekilde çekilmiş çeşit çeşit videolar görüyoruz. Nerede insanlık? Nerede merhamet duygusu? Nerede hayvan sevgisi?

Bu durumun örneklerini çok gördük. Ama cezalarını almış şekilde!

Örneğin: Antalya'da, kullandığı hafif ticari aracı yol kenarındaki köpeklerin üstüne sürerek birinin ölümüne neden olan Erhan Kozan'a bin 97 lira idari para cezası kesildi.

Ankara Batıkent'te bir grup sokak köpeğini zehirle öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 3 kişi, "sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme" ve "çevreyi kasten kirletmek" suçlarından 10'ar yıl hapis ile 15'er bin lira adli para cezasına mahkûm edildi.

Ev hayvanını terk edenlere hayvan başına 2 bin lira idari para cezası kesilecek. (Sorunun en büyüğü budur. Kanun çıksın hayvanı sal sokağa. Tespit edilmeliler.

Bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara 35 bin lira, yetkisi olmadığı halde hayvan deneyi yapanlara hayvan başına 4 bin 500 lira idari para cezası uygulanacak.

Hayvanların ticari amaçla film çekimi ve reklam için kullanılmasıyla ilgili hususları ihlal edenlere 5 bin lira para cezası verilecek.

Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alacak.

Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren kişi 1 yıldan 5 yıla kadar hapis, bir hayvan neslini yok eden kişi ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Hayvanları dövüştüren kişi 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası alacak; bu suç birden fazla hayvana karşı aynı anda işlenirse ceza yarı oranında artırılacak.

Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan ve tecavüz eden kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılacak.

Resmi gazete yayınlanan kanunları çok hafife alıyoruz. Bir cana kıymak göz göre göre ölümüne sebep olan kimse adalet önünde yargılanmalıdır.

Biliyor ve saklıyorsanız bunu da sizlerin vicdanına bırakıyorum.

İnsanların en sadık dostudur hayvanlarımız!