Ayşenur Elmacı'nın "Herkes hak ettiği gibi yönetilir!" başlıklı köşe yazısı

31 Mart 2024 yerel seçim diye diye geldik 31 Mart’a.

Her bir bireyin bir oyu var. Nasıl veyahut kimden yana kullanacaklarını kendileri belirleyecek. Ne demişler? “Herkes hak ettiği gibi yönetilir” değil mi?

Düşünerek sandığa gitmekte yarar var. Her şeyi, olan biten her şeyi düz bir zemine yatırıp düşünerek gidelim sandığa.

“Benim bir oyum var. Amannn ne olacak bir oydan, kullanır geçerim evime” demeyin. Bilinçli oy kullanalım. Senin o bir oyun ve sen çok değerlisin.

Önce kendini önemseyeceksin sonra oy vereceğin insanı önemseyeceksin. Sen seçensin bunu sakın unutma. Unutmayın!

"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir" bu cümleyi, bu düşünceyi aklınızdan çıkarmayın olur mu?

“Acaba ne zaman gelir de sorunumu dillendirebilirim mi?” düşünmek yerine her zaman ulaşabileceğiniz yöneticiler seçin kendinize olur mu?

Senelerdir mahallelerine spor alanları bekleyenler yine aynı kişilere bu soruları sormayın. Kaç dönemdir olmamış bu dönem nasıl olacağı kafanda, zihninde tartarak oyunu kullan olur mu?

Servis girmeyen mahalleler var biliyor musunuz? Kuzuluk hat sorununu, Aziziye hat sorununu çözemeyen yöneticiler halkı düşünme noktasında adımlar atın olur mu?

Geçmiş dönem olmadı bu dönem hizmet gelir mi acaba diyerek oy kullanmaya gitmeyin ve son noktayı siz koyun.

Acaba diyerek değil. Ben seçmenim, siz, sen benim seçimimle o makamlara geliyorsunuz diyerek, kendinize saygı göstererek oyunuzu kullanın.

"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir" 

Kendinize layık olanı seçin. Tehditlere, hakaretlere boyun eğmeyin. Seçmen sizsiniz. Siz seçensiniz. Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın.

Seçtiniz, beğenmediniz mi? Sesinizi çıkartın. Senden olmuyor bırak git diyebilin. Korkmadan, çekinmeden ortak fikir ve akılla hareket edin.

Mahalleme ne zaman gelirler acaba diye düşünmek yerine, senin de rahatlıkla belediyeye girebileceğini düşünerek oyunu kullan.

İnsanlar bu kadar niye ötekileşti niye ayrıştırıldı? diye düşünerek oyunu kullan.

Bunları yapamıyorsan da yapacak, anlatacak daha bir şey yok.  Ama şunu unutmayın ki, sadece kendinizi değil, tüm insanlığı düşünerek hareket edin.

Biz a partisi b partisi ile neden aynı masada oturamıyoruz? Artık düşünün.

Bizim ilçede huzur nereye gitti? Çünkü bizim ilçede huzur vardı. Niye böyle oldu? Artık düşünün.

Bizim insanlarımız niye ötekileştirildi? Biz bir olunması gereken yerde bir olmasını çok iyi başarıyorduk. Bunları da düşünün olur mu?

Bu zamana kadar kaç kişi ötekileştirilmeden bir siyasetçi ile oturup saatlerce sohbet muhabbet edebildi? Bunları da düşünün olur mu?

Bizim ilçeye önce huzur gerekli. Kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Herkes herkesle düşman olmuş gibi kimse kimseyle muhatap olmamaya çalışıyor. Niye? Ne oldu? Düşünün olur mu? Ama sağlıklı düşünün olur mu?

Biz çok daha iyi yönetilmeyi hak ediyoruz. Yönetici halkıyla iç içe de olmak demek. Yönetici nasıl hizmet için varsa, aynı şekilde halkı için de vardır. Halka dokunmayan veyahut sadece kendine oy veren halka dokunan zihniyetleri değiştirmek kimin elinde? Bunları da düşünün olur mu?

Seçimi Karasu yapacak. Seçilene saygı elbette duyulacak. Şimdiden seçilecek olan yöneticilere başarılar dilerim. İnşallah halkı ötekileştirmeden, ayrıştırmayı değil, birleştirmeye seçebilen, bol hizmetli, bol huzurlu bir 5 yılı geride bırakırsınız, bırakırız.

“Herkes hak ettiği gibi yönetilir” diyorum ve hayırlı haftalar diliyorum.