Ayşenur Elmacı'nın "Demek ki neymiş, her şeyi siz yapamıyormuşsunuz" başlıklı köşe yazısı

Bu hafta içimden nasıl geliyorsa onu dökmek istiyorum satırlarıma. Bu zamana kadar ne kimseden çekindik nede geri adım attık. Şükürler olsun eğilmeden hep dik durduk. Eleştirdik düşman olduk. Eleştirmedik alkışladık bir teşekkür bile edilmedi.

Neyse bu mevzular çok derin onlara girmeyeceğim şu anda. Onları yeri ve zamanı gelince anlatacağım. Gelelim konumuza…

BMC sizin zamanınızda geliyordu. Ne oldu?

Adapazarı ile Karasu arasında yapımı planlanan ve 13 yıl önce başlanan demiryolu projesi sizin zamanınızda yapılıyordu. Ne oldu?

Fen Lisesi’ni Karasu’ya siz kazandıramadınız. Ne oldu?

SUBÜ’yü Karasu’ya siz kazandıramadınız. Ne oldu?

Kibar Holding’e yer tahsis ettiniz senelerdir bir çivi dahi çakmadılar o arsaya. Ama sizin sesiniz hiç çıkmadı ve çıkmamaya da devam ediyor.

Lunapark alanına yapılacak projeyi siz açıkladınız. Yalan mı söylüyorum? Lunapark kalkmadan yerine yapılacak projeyi açıklamadınız mı? Ne oldu?

Nerede o devasa proje?

Demek ki her şeyi kendiniz yapamıyormuşsunuz değil mi?

Lunaparkın yıkımı için verdiğin çabayı, özveriyi Karasu’ya nasıl yatırımcı çekerim diye sarf gösterseydiniz Karasu çok farkı yerde olurdu.

Hatalısınız! Ve hatanızı halen daha kabul etmiyorsunuz.

İnsanlar artık her şeyin farkında. Siz siyasilerinde bir şeyleri farkına varması gerekiyor. Biz yaptık kafasından çıkıp birlikte yapacağız, birlikte başaracağız kafasına girilmediği sürece Karasu her yıl daha da kaybetmeye devam edecektir.

Karasu’nun belirli iş insanları var.

Biz o iş insanlarını kaybetmek için elimizden ne geliyorsa yaptık. Yalan mı söylüyorum? Hayır. Biz insan kazanmak yerine hep bölüşmeye gittik 5 yıldır.

Karasu’ya gelen büyük firmalar kimin sayesinde Karasu’ya geldi? Ne zaman o insanlara gidip Karasu için bir şey istediniz de alamadınız? Cevap? Yok değil mi? Çünkü siz sizsiniz. Sizden büyük kimse yok. Sizin gibi düşünmeyenlere hep düşmansınız. Kişilikleriniz karakterlerinizi şekillendirdi çünkü. Hep insan ötekileştirdiniz. Siz 5 yıldır insanları hep ayrıştırdınız. Karasu’da herkes herkese düşman gözüyle bakıyor. Niye?

İlçenin en büyük değerlidir aslında o insanlar. Ama siz 5 yıldır ötekileştirmekten başka bir şey yapmadınız o insanlara.

Sonuç ne peki? Karasu mu kazandı? Siz mi kazandınız?

Hiç kimse kazanmadı. Herkes ayrıştı.

Karasu’nun kaderini Ankara’dan belirleyenler seçim sonrası ne düşünecek? Nasıl bir açıklama yapacak. Oy oranlarının düşüşünü nasıl değerlendirecekler?

Seçim işi kişi işidir. Doğru kişiyi seçmek zordur. Karasu ve Sakarya da oy oranı arasında çok büyük bir fark olacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar’ın ilçelerden kendisine yüksek oranda oy çıkacağı öngörülüyor. Ancak ilçe belediye başkanlarına bu desteğin verilmeyeceği ilçede en çok konuşulan konu olmaya devam ediyor.

Demek ki neymiş? Doğru insan doğru karar.

Sakarya doğru karar, peki ilçeler? Bunun sorumluları seçimden sonra nasıl bir açıklama yapacak? 

Bunun farkına da varmanız gerekiyor. Seçimden seçime insanlara “onu yapacağız bunu yapacağız” diye vaatler vererek değil insanları nasıl birleştiririm, huzur ortamı nasıl sağlayabilirim ilk vaattiniz olsun.

Karasu çok şeyi hak ediyor ama hiçbir şey alamıyor. Hak ettiğimiz yerde değiliz. İnşallah bir gün hak ettiğimiz yerde oluruz. Ben olurum olmam ama bir gün Karasu gerçekten hak ettiği yerde olacak. Çünkü biz her zaman yarı yolda bırakıldık. Biz her zaman umutlandırıldık. Biz her zaman hayal kırıklığı yaşadık.