Ayşenur Elmacı'nın "Seçim ne olur?" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimleri için partilerin adayları artık kesinleşti. Sahada çalışmalarını başlatan parti adaylarının hepsi birbirinden iddialı olduklarını göstermeye başladı.

AK Parti’nin adayı mevcut Başkan İshak Sarı çalışmalarına uzun zamandan bu yana devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar ve Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar ile mahalle ziyaretlerine ve esnaf ziyaretlerini geçen hafta gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan İshak Sarı bazı mahallelerde tepkilerle karşılaşsa da sahada kendisine güçlü aday diye bakılıyor. İktidarın adayı olan İshak Sarı’nın rakibi kimler olacak değil de kim olacak sorusu tartışılıyor.

Mevcut başkana ne kadar tepki olursa olsun şu an en güçlü aday pozisyonunu halen koruyor. Sahada en çok tartışılan konu mevcut başkana en güçlü rakip kim sorusuna cevap aranıyor.

Mevcut Başkan İshak Sarı’nın iktidarın adayı olmasından dolayı kafası rahat, geçmiş dönem 19 bin küsur oy ile başkan seçildi ve karşısında 3 aday vardı. Sarı geçmiş dönem yerel seçimde 3 aday ile bu yarışa girmişti. Bu dönem ise CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi ile yarışa girdi.

Burada MHP desteği çok önemli, duyumlara bakacak olursak burada seçimin kaderini MHP ve Büyük Birlik Partisi belirleyecek gibi duruyor.

Çoklu aday mevcut başkanın işini kolaylaştırır gibi dursa da mahallelerde ki tepkilerin çözümü noktasında İshak Sarı’nın vatandaşlara dokunması gerekiyor. Evet, tepki var. Bunu kimse inkar edemez. Sarı’nın rakibi kim olacak herkes onu merak ediyor.

Sahada en güçlü çalışma gerçekleştiren Sarı’nın rakibi olur ve seçim iki kişi arasında geçer.

Bizim vatandaşımız parti gözetmeksizin güçlü adaya yatar. Bu yüzden İYİ Parti’nin Adayı Hasan Sarıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Uğur Büyük, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Recep Özdemir ve Saadet Partisi’nin adayı Oğuzhan Coşkun’un nasıl bir çalışma yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Hepsi birbirinden değerli isim. Hepsinin derdi Karasu olduğuna inanıyorum.

Seçim sonucu ne olur kimse kestiremiyor.

Geçmiş dönemlerdeki gibi keskin bir analiz yapamıyoruz. Bunu sadece biz değil, seçmenlerde yapamıyor. Tüm adayların aslında meclis listeleri çok önemli, seçmen meclis listelerine bakacak aslında. Bunu da kimse inkar edemez.

Bu hafta tüm adaylar sahaya tam olarak çıkar. Kim gövde gösterisini büyük yaparsa +1 önde seçime devam eder.

Tüm adaylarımızın hakkında hayırlısı olsun.

1,5 ay gibi bir süre kaldı. Bakalım ne olacak.

Kararı halkımız verecek, doğruyu da yanlışı da halkımız belirleyecek. Şimdiden tüm adaylarımıza başarılar dilerim. Hayırlı haftalar.