Ayşenur Elmacı'nın "Ali Babacan bir geldi bir de gitti" başlıklı köşe yazısı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz Cuma günü Karasu’ya gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Nereleri gezdi, kimler ziyaret edildi net bir açıklama veyahut bir çalışma yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Karasu’da sanki her gün genel başkan ağırlıyormuş gibi bir hava vardı. Babacan’ın bir geldiğini duyduk bir de gittiğini...

İlçe merkezinde herhangi bir program yapılmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Şehir merkezinden sadece seçim otobüsü ile geçti gitti.

Basının ne işe yaradığını sorgulayanlar vardı ya hani. Basının ses olduğunu farkınıza varmışsınızdır diye düşünüyorum. Basınla ilişkileri güçlü olmayan herkesin oturup bir düşünmesi gerek. 

Bir genel başkan Karasu’ya geliyor ve ne bir ses ne bir organizasyon yok. Basının önemini ve gücünü fark etmeniz dileğiyle.

SARIOĞLU’NUN LİSTESİ EN BEĞENİLEN LİSTE OLDU

Seçim çalışmaları startları artık verildi. Her aday kendi yönetimi ile saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu kimsenin beklemediği bir çıkış yaparak mahalle ziyaretlerinde olumlu karşılanması dikkatlerden kaçmadı.

Mahalle ziyaretleri sırasında Hasan Sarıoğlu’na karşı en dikkat çeken konuşmalar meclis listesi oldu.

Adaylık açıklamasında meclis listesini liyakatli şekilde oluştuğunun altını çizen İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu mahallelerde en çok ilgiyi listesinden almaya devam ediyor.  

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlar Hasan Sarıoğlu’nu tebrik ederken bire bir, vatandaşların “Gerçekten çok güzel bir liste ortaya çıkarmışsınız. Çok donanımlı bir liste olmuş. Ziraat mühendisinden, makine mühendisine, harita mühendisinden, veteriner hekimine, mimarına herkesi tek bir listede toplamak büyük başarıdır” şeklinde konuşmalarla karşılaşıyor.

Sarıoğlu’nun sahaya bu çıkışı bakalım kendisine ne gibi artılar katacak.

RECEP ÖZDEMİR NEDEN SESSİZ?

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Özdemir’in saha çalışmalarına devam ettiğini sosyal medya paylaşımlarından görüyoruz.

Neden bu kadar sessiz hareket ettiğini anlayamadığımız Recep Özdemir’in saha da ciddi karşılığı olduğunu biliyoruz. Gücünün farkında olduğunu düşündüğüm Recep Özdemir’in gövde gösterilerine ne zaman başlayacağını bilmiyoruz.

Mahallelerin birçoğunda Recep Özdemir’in ismi ön plana çıkıyor. Bu seçimin Recep Özdemir ve mevcut Başkan İshak Sarı arasında geçeceği de iddia ediliyor.

Ancak Recep Özdemir’in çalışma ekibinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama basında hiç yer almaması dikkatlerden kaçmıyor. İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi haberleri ve çalışmaları servis edilirken Recep Özdemir’den herhangi bir çalışma yapılıp atılmaması da dikkat çekiyor.

SAADET VE CHP DE SAHADA

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Uğur Büyük, mahalle ziyaretlerine ve esnaf ziyaretlerine tam gaz devam ederken genç dinamik olması kendisine soyadı gibi büyük artılar katıyor.

Aynı zamanda sosyolog olmasından da kaynaklı olarak konuşma tarzı ve diksiyonu ile kendisine hayran bırakıyor.

Mahallelerde, esnaf ve sahilde vatandaş buluşmalarına devam eden Uğur Büyük, Hasan Sarıoğlu gibi büyük bir çıkış yakalayarak çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Aynı şekilde Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Oğuzhan Coşkun Mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Oğuzhan Coşkun’un da büyük çıkış yakaladığı yarışta zafere kim ulaşacak adeta merak konusu oldu. Seçimlere yaklaşık bir buçuk aydan daha az bir süre kalması bu heyecanı giderek arttırmaya devam ediyor.