-

ENGİN ÖZKOÇ, ETHEM SANCAK'I SORDU (izle):

.

Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanılan genel kurul, 16 Aralık Cuma günü sona erecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, genel kurulda sunuş konuşmasını gerçekleştirdi. Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde tüm gün yapılan eleştirilere ve sorulara yürütme adına yanıt verdi. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da söz aldı.

ETHEM SANCAK DOLANDIRIP GİTTİ

Konuşmasında eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Maliye eski Bakanı Bilal Erdoğan’a yer veren Milletvekili Engin Özkoç, Karasu’da Denizköy ile İhsaniye mahalleleri arasında temeli atılan ve sonrasında vazgeçilen tank palet fabrikası ile Ethem Sancak’a da değindi.

“Ethem Sancak, nerede? 18 ayda tank üreteceğiz dediniz, tank nerede?” sorularını yönelten Engin Özkoç, “Ethem Sancak 780 milyar lira dolandırıp gitti. O adamla ilgili tek işlem yaptınız mı? Ethem Sancak’a da bu milletin parası haram ve zıkkım olsun, ona yedirenlere de” diyerek tepki gösterdi.