Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 6 Şubat depreminin yıldönümünde 81 ilde anma programları gerçekleştiriyor. CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle deprem gerçeğine dikkat çeken bir mesaj yayınladı. Başkan Karakaş, “Büyük felaketin birinci yıldönümünde acıyı, yok oluşu sindirememenin gerçeği ile yaşıyoruz” vurgusunu yaptı.

AYNI ACILARI HİSSEDİYORUZ

Başkan Karakaş, “Depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yılın sonunda yine aynı acıları hissediyoruz. On binlerce vatandaşımızı saniyeler içinde kaybettiğimiz büyük depremin birinci yılında ölen tüm yurttaşlarımızı rahmetle bir kez daha anıyoruz. Birinci yılı tamamlanmış olmasına rağmen acıları da yoklukları da halen devam ediyor. Biz, deprem gerçeğini yaşayan bir şehrin insanlarıyız. Ülkemizin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştiği bu zorlu dönemde, şehirlerimizin depreme dayanıklılığı konusunda yapılan çalışmaların ne denli yetersiz olduğu ve göz ardı edildiği ortaya çıktı” dedi.

BÜYÜK ACILARA YOL AÇTI

“Bu ihmalkarlık birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve büyük acılara yol açtı” diyen Başkan Semih Karakaş, “Bu süreçte, kamu görevlilerinden özel sektöre kadar geniş bir yelpazede yer alan herkesin ihmallerini gözden geçirmesi gerekmektedir. Rant hırsıyla hareket edenlerin, vatandaşlarımızın canıyla oynaması ve halkın mağduriyetine sebep olması kabul edilemez bir durumdur. Bizler bu durumu değiştirmek halkımızı bu makus talihinden kurtarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz” sözlerini kullandı.