KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi

 

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla 16 Mart Pazartesi gününden itibaren bazı işletmelere geçici süreyle kapatma uygulanmış ve Koronavirüs’ün yayılmasının önüne geçilmesine yönelik bir dizi önlem alınmıştı. Bakanlık kararının yanı sıra, bazı esnaf, kurum ve vatandaşlar da kendi önlemleriyle bu uygulamalara destek verdi. Bankalar, müşterilerini tek tek içeriye alarak hizmet vermeye başladı. Ağız maskesi ve eldiven takan görevlilerin müşterilere yardımcı olduğu görüldü. Bazı kurumsal mağazaların Karasu şubelerinde açılış ve kapanış saatlerinde düzenleme oldu. Saat 09:00’da açılan mağazalar saat 11:00’de kepenk kaldırmaya başladı. Ana cadde ve sokaklarda alışılan insan kalabalıkları görülmemeye başladı.

 

Kalabalık göze çarpmıyor

 

Özellikle Atatürk Bulvarı ve araç trafiğinin yoğun olduğu Plaj Caddesi ile trafiğe kapalı alanın kesiştiği kavşakta bir sakinlik olması dikkatlerden kaçmadı. Açık olan ve hizmet vermeye devam eden lokantalardaki çalışanların eldiven ve maske taktıkları gözlemlendi. Bazı vatandaşların, ilçe merkezinden uzak özellikle çevre mahalle ve kırsal alanlara yönelerek güneşli havanın tadını çıkarmaya başladıkları da dikkat çekti. Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi’nin her türlü tedbirleri aldığı, kamu kurum ve alanlarında dezenfektasyon çalışmalarının yapıldığı ve tedbirlerin takipçisinin olunacağı da belirtildi. Karasu’da herhangi bir Koronavirüs vakasına rastlanmadığı da ifade edildi.

 

İşte Karasu’da bulunan ve geçici olarak faaliyetini durduran işletmeler:

 

Sinema, nişan ve düğün salonları, canlı müzik yapan cafeler ve işletmeler, gece kulübü, diskotek, bar, pavyon, birahane, gazino, taverna, kahvehane, bazı çay ocakları, kıraathane, kafeteryalar, kafeler, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafeler, internet kafeler, oyun salonları, yüzme havuzları, lunapark, dernek lokalleri, çay bahçeleri, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, hamam, sauna, masaj salonu, SPA ve spor salonları.

 

KARASU'DAN FOTOĞRAFLAR: