-

Karasu Spor Salonu’nda haftanın her günü voleybol, karate, jimnastik ve hentbol kursları yoğun katılımla devam ediyor. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile verilen kurslara katılan öğrenciler sağlıklı bireyler olarak yetişiyor. Karasu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç, “Bizim amacımız Karasu’nun tüm imkanlarını gençlerimiz için kullanabilmek. Salonumuz, sahamız hatta işbirliği içinde olduğumuz yüzme havuzumuz gençlerimize açık olmalı. Spor salonumuzun boş kaldığı hiçbir an olmasın. Yeter ki gençlerimiz spor yapmak istesin. Yöneticiler olarak bizim işimiz ilçemizdeki gençlerin spora ilgi duymasını sağlamak ve onlara var olan imkanları sonuna kadar kullandırmak” dedi.

115 KARATECİ

Haftanın her günü spor salonunda her branşta sporcuların yetiştiğini söyleyen Müdür Kemal Ataç, “Karatede 2010-2015 doğumlu çocuklarımız eğitim alıyor. Kurslarımıza katılan sporcu sayımız 115. Hocamız Şevki Abakoç oldukça iyi bir eğitmen. Pek çok sporcumuz kendini geliştirdi ve müsabakalara katılmaya başladı. Karasu’yu temsil eden gençlerimiz kurslara gelmekten de keyif alıyor. 115 sporcumuzun sayısının daha da artmasını ve Karasu’nun adını turnuvalarda daha çok duyurmasını ümit ediyoruz” sözlerini kullandı.

HENTBOLA YOĞUN İLGİ

Hentbolda ise 2008-2014 doğumlu 32 sporcunun kurs gördüğünü söyleyen Ataç, “Hentbola ilgi bizim beklediğimizin üstünde oldu. Kurslara katılan sporcularımızın yaş aralığı 8 ile 14 arasında değişiyor. Sporcularımız düzenli idmanlara katılıyor ve her derste yeni bir şeyler öğreniyor. Hentbol ekibimiz de müsabakalara hazırlanıyor. Onları da çok yakında başarıları ile konuşmaya başlarız. Hentbol Hocamız Burak Çolak da oldukça iyi bir isim” dedi.

EN İLGİ ÇEKEN SPOR

Karasu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç, ilçenin en ilgi çeken spor kurslarından birinin basketbol olduğun dikkat çekti. Ataç, “Basketbola olan ilgi dikkat çekici boyutta. 124 sporcunun eğitim aldığı basketbolun hocalığını Kübra Şeker yapıyor. Eğitim alan gençler de müsabakalara başladı. Eğitimlerin meyvelerini toplayacağız. Karasu çok yakın bir gelecekte basketboldaki başarıları ile de adını duyuracaktır” şeklinde konuştu.

VOLEYBOLE YOĞUN İLGİ

Müdür Ataç, voleybol alanında milli sporcuların eğitmenlik yaptığını sporcu sayısının oldukça yüksek olduğunu söyledi. Ataç, “Milli sporcular Emre Toktamış ve Banu Toktamış ile Yücel Erol, Özgür Özden ve Yahya Celep gençlerle yakından ilgileniyor. Bu hocalarımızın eğitmenliğinde görev yapan hocalarımız haftada üç gün kurslar veriyor. Gençlerimizin bu kurslara olan ilgisi de görülmeye değer. Yine Karasu’nun voleybol ile anılacağı günlerin de yakın olacağını düşünüyoruz” dedi.

JİMNASTİK 135 SPORCU

“Karasulular jimnastiğe de oldukça fazla ilgi gösteriyor” diyen Ataç, “Bu alanda iki hocamız eğitmenlik yapıyor. Burcu Akkuş ve Ümit Sarıkaya çocuklarla yakından ilgileniyor. 2014-2017 yaş aralığındaki çocuklarımız bu kurslara iştirak ediyor. Kendilerine ayırdığımız özel alanda kurs gören öğrenci sayımız 135. Bu Karasu ve jimnastik için umut verici bir sayı. Bu sayının daha da artmasını ümit ediyoruz” açıklamasında bulundu.