Sakarya’da, Karasu’ya karşı ayrımcılık yapıldığını söyleyen Karasuspor Altyapı Sorumlusu Mahmut Hanefi Erdoğdu, açıklamasında sert ifadelere yer verdi. “Sakarya’nın üvey evladı Karasu diyorum susuyorum” diyerek açıklamasına başlayan Erdoğdu, “Akyazı Spor Kompleksi Akyazılı kardeşlerimize hayırlı olsun. Daha iyileri nasip olsun. Şimdi ‘Karasu’ya da yapılacak gibi’ diyenler çıkacaktır. Projesi hazır ‘inşallah’ diyelim. Şu an Karasu’da spor anlamında, alanım olan futbol adına şunu söyleyebilirim. Türkiye’nin her yerinde amatör kulüp altyapı hocaları Halk Eğitim’de kurs açıp belli bir ücret alır. Karasu’da bu kursları spor anlamında açıyor ama futbol hariç nedense” dedi.

EVRAKLAR BİR YILDIR BEKLİYOR

“Sporun her dalına saygımız sonsuz tabi ki açılacak ama futbol olarak bizim evraklarımız bir senedir Halk Eğitim’de bekletilmekte, kısaca mobbing uygulanmaktadır” diyen Altyapı Sorumlusu Erdoğdu, “Siyaset benim alanım değildir ama bu sıkıntımızı siyasi olarak da gerekli yerlere ilettik. Altyapımızda 500 çocuğumuzla her yaş gurubunda ligdeyiz. Play-Off oynadık, oynamaya devam ediyoruz. Maddi olarak zorlanıyoruz ama dilenci de değiliz. Yanlış anlaşılmasın sadece Türkiye’nin her yerinde var olan bir sistem neden Karasu’da olmuyor” ifadelerini kullandı.

FUTBOL HARİÇ TÜM DALLAR VAR

Futbol dışında kalan diğer spor dalları için kursların hızla açıldığını fakat konu futbol olunca evrakların işleme alınmadığını söyleyen Erdoğdu, “Karate, yüzme, voleybol, basketbol gibi Karasu Spor Salonu’nda. Bu kurslar ‘lap’ diye açılabiliyorken Karasuspor altyapısı ve bildiğim Aziziyespor’un da evrakı neden bekletiliyor? Bir iftira atmak istemiyorum çünkü ispat edemeyeceğim bir konu. Bir çıkar menfaat mi var yoksa siyasi bir baskımı var? Halk Eğitim Müdürü’ne buradan çağrım olsun, bulunduğunuz makam keyfi hareket makamı değildir. Ayrım yapamazsınız. Sporun her dalında kurs açılmalıdır. Futbol üvey evlat değildir. Hele hele 60-70 yıllık camiaya sahip Karasuspor ve Aziziyespor hiç değildir” şeklinde görüş belirtti.

Ramazan Marmara’nın haberi