-

Karasu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. Gündem dışı söz alan BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, Başkan İshak Sarı’ya işçi alımı, lunapark ve kablo hırsızlığına yönelik sorular yöneltti.

KULAK ÇEKME DEDİKODUSU

Gündem dışı söz alan Mehmet Çatalbaş, ilk olarak “Lunapark ile ilgili adımlarınızı destekliyoruz. Kamu yararına bu projeyi destekliyoruz. Fakat ortada bazı dedikodular dolaşıyor. Başkanın yukarıdan tenkit aldığı ve kulağının çekildiği yönündeki söylemler var, bunlar doğru mu? Bu söylemler sizin kulağınıza geldi mi?” diye sordu.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Lunapark konusunda muhataplar mahkemeye müracaat etti. İlk olarak yürütmeye durdurma kararı alındı. Projemizde iddialıyız ve yaptığımız işin kanunen doğru olduğuna inanıyoruz. Mahkemelerin neticesini bekliyoruz. Arazi, tescilsizken Karasu Belediyesi talebiyle Hazine adına tescil edildi. Kulağı çekildi gibi söylemler dedikodudan ibaret. Biz kamu menfaatine iş yapıyoruz. Hangi devlet görevlisi ‘Kamu menfaatine iş yapma, şahıs menfaatine iş yap’ deyip de kulağımızı çeksin? Böyle bir şey mümkün değil?” diyerek Çatalbaş’a yanıt verdi.

LUNAPARK MEVZUSU (izle):

...

İŞTEN ÇIKARMA ve İŞÇİ ALIMI

“Personel konusunda da bazı söylemler var” diyen Çatalbaş, “Belediye’den 40 personel çıkartılacağı ve yerine 40 kişi alınacağı söylemleri hakim. Alınan personellerin de Doğu ve Güney Doğu’dan alındığı söyleniyor” şeklinde soru yöneltti.

Başkan İshak Sarı, “Böyle bir şey mümkün değil. 40 personel neden çıkartalım? Çıkarttık diyelim, yerine neden 40 kişi alalım? Birileri yazıyor, çiziyor, gündem olsun diye ortalığı köpürtüyor. Asparagas haberler de Karasu’da hazırlanıp il basınına servis ediliyor” diyerek yanıt verdi.

Sarı ayrıca, “Personel alımını biz talep ettik. İki personel aldık. Alırken de kavmiyetçilik yapılamaz. KPSS puanıyla YÖK üzerinden aldık. Personeli seçme şansımız olamaz. Puanı en yüksek iki kişiyi sistem üzerinden taleple aldık. Bunu pek çok belediye yapıyor, Karasu mu yapınca göze batıyor?” şeklinde konuştu.

İŞÇİ ÇIKARMA MEVZUSU (izle):

...

ŞANTİYEYE ve PERSONELE HAKİM OLUN

Son olarak Mehmet Çatalbaş, “Kablo hırsızlığı konusunda plaka ve isimleri şahsınıza verdim. Beklerdim ki, Fen İşleri’nden sorumlu başkan yardımcımız, beni ‘Milli damat’ dedim diye şikayetçi olacağına asli görevi olan o şantiyedeki hırsızlıkları savcılığa şikayet etmesiydi. Fakat bunu göremedim” diye konuştu.

“Bakır kablo konusu Nisan ayında gündeme geldi. Konuyu bize taşıyan kişi de ‘Saha amiri olarak şantiye şefime ve şantiyeden sorumlu başkan yardımcısına kabloların çalınarak satıldığını söyledim’ dedi. Şahıs, üçlü toplantı yaptıklarını ve ‘Kendi aramızda kapatalım, başkanın haberi olmasın’ dendiğini de söyledi” diyen Çatalbaş, Sarı’ya şöyle soru yöneltti:

“Bunlar doğruysa çok ayıp. Başkan olarak şantiyeye ve personele hakim olmanız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca şantiye şefi yardımcısının da yıkılan cezaevinden sökülen kapı ve taşları kendi fındık bahçesinde kullandığına dair fotoğraflar geldi. Bunlar da doğru mu?”

HATA OLARAK NİTELENDİRDİ

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Çatalbaş’a cevabında “İki ay önce bakır kablo meselesi gündeme geldiğinde soruşturma çoktan başlatılmış ve sonuca ulaşmaya gelinmişti. Konuyla alakalı kişiler, mevzu dillendirilince olayları saptırmak amaçlı konuyu başka mecralara taşıdı” ifadelerini kullandı.

“Kişiler hakkında gerekli cezalar uygulandı. Bunları açıklamak şık olmaz ve uygun olmaz. Şunu bilin ki; Karasu Belediyesi, bugün itibariyle hurdasına bile sahip çıkıyor. Ortada hatalar var, kabul ediyoruz. Bazı arkadaşlar, hukuken sakıncası olmadığı halde etik olmayan davranışlarda bulunmuş. Bu kişilerin de kamuoyuna özür borcu var” diyen Sarı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Ortada Belediye’yi kamu adına zarara uğratacak bir durum yok. Şantiyede böyle bir suiistimale göz yumamayız ve bildiğim andan itibaren gereğini yaparım, yaptık da. Yanlışın ve hatanın biri olur, ikincisi olmaz. Kralını tanımam!”

KABLO HIRSIZLIĞI KONUSU (izle):

...