Karasu Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP meclis üyesi Mücahit Karakaş, Kuyumculu Mahallesi’nden talep edilen 15 bin liralık katılım bedeli-ve AGDAŞ’ın aldığı tamirat bedeli ile haksız kazanç elde edildiğine dikkat çekti. Karakaş, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

HAKSIZ KAZNAÇ KİMİN?

“AGDAŞ’dan abonelik ücreti olarak 3 bin 905 lira para alıyoruz. Bu bedelin içeriğinde belediyeye ödenmesi gereken yol tadilat, bakım ve kepçe masrafı gibi giderler yazıyor. Bunu vatandaştan tahsis ediyorsun. Biz de belediye olarak 15 bin lira tahsis ediyoruz. İki taraftan tahsis ettiğinizde haksız kazancı belediye mi etmiş oluyor, yoksa AGDAŞ mı elde etmiş oluyor?

FERİZLİ NASIL YAPTI?

Ferizli Belediyesi, vatandaştan katılım bedeli almadan bu işi nasıl çözdü? AGDAŞ’a teminat mektubu göstererek sağlamış. O mahallelere gaz geldikten sonra teminat mektubu bitecek, abonelikler yapılacak ve sonra 3 bin 905 lira içerisindeki tamirat masrafını talep edecek. Vatandaştan da böylece para alınmamış olacak. 15 bin lira büyük bir para.

ASFALT MALİYETİ DÜŞER

Bugün, dışarıdan aldığınız 1 kilometre asfaltın maliyeti ortalama 2 milyon 800 bin lira. Bizim asfalt şantiyemiz var. Güzel bir tadilatla kendi asfaltımızı 1 milyon 100 bin liraya mal ediyoruz. Hem üreten belediye oluruz hem maliyet düşer hem de dışarıya asfalt satışı yapabiliriz”

İki Türlü Para Alınarka Haksız Kazanç Elde Ediliyor F1

İki Türlü Para Alınarka Haksız Kazanç Elde Ediliyor F2

Editör: Nevtan Angün