-

Karasu’da 11 bin 396 öğrenci ve 849 eğitimci 6 Eylül Pazartesi günü çalan ilk ders zili ile 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısına başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Pazartesi günü itibariyle başlayan eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimin zorunlu olacağını açıkladı.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, bir mesaj ile eğitimcilere seslendi. Turhan, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin yetişmesinde büyük rol oynayan ve her türlü fedakarlığı gösteren siz değerli öğretmenlerimize bugüne kadar yapmış olduğunuz tüm çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Yeni eğitim öğretim yılında da sağlık, huzur ve başarı içerisinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum” diyen Çetin Turhan, “Bilmenizi isterim ki sorunlarınızı dinlemek ve çözümler üretmek için her zaman yanınızdayım” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖĞRENCİYE ZORUNLU DEĞİL

Karasu’da öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için tüm tedbirlerin alındığına vurgu yapan Turhan, Bakanlık kararı gereği öğrenciler için aşı ve PCR testi zorunluluğu olmadığı fakat aşı olmayan eğitimci ve personelden haftada iki kez PCR testi isteneceğini belirtti.

ARA TATİL ve İKİNCİ DÖNEM

2021-2022 eğitim öğretim yılı ilk yarıyıl döneminde ara tatil 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.