Paris’te Saint Germain, Başakşehir maçında çalıştırıcı yardımcımız Veboya yapılan ırkçı saldırı ya Başakşehir’in gösterdiği tepki her futbol evini sardı. UEFA nın bu konudaki tavrı da çok önemli. Anında bu işin üstüne gittiler. İki takım oyuncuları bir gün sonraya sarkan mücadele öncesi, bu konuda spor kamuoyuna ortak tepki resmi verdiler. Irkçılık, dincilik insan yaşamında maalesef var. Başakşehir’in uğradığı ırkçı saldırının ardından Türkiye’de her kesimin ortak tepki vermesi de bir bütün olarak hareket etmesi de güzel. Ancak, dışarıda olan bu yaklaşıma acaba biz kendi evimizde ne kadar önemsiyoruz. Oysa hem dinde, hem ırkçılık ortaya çıktığında, sporda siyasette bir türlü beraber olamıyoruz. Dışarıda olunca, aslan kesilenler, birde kendi evlerinin önüne bir baksalar ne güzel olur.

BALABANA BİR KAÇ HATIRLATMA

Sakaryaspor’da mevcut yönetimin takımın başında kalması adına şans topu uzattığı Murat Balaban’a bu vesileyle birkaç hatırlatmada bulunmak isterim. Bazen şans topu sürprizler karşınıza dikebiliyor. Bu sürprizler içinden bazı gelişmeler birilerinin kapısını ansızın çalabiliyor. Konumuz Sakaryaspor olduğuna göre biz bu gelişmelerin içindeki yeşil siyah fırsatlar bahçesinde turlayalım. Murat Balaban’da bilir, Şaban Yıldırım alt yapıdayken, Sadi Tekelioğlu’nun ayrılmasıyla zamanın başkanı Selahattin Aydın dış dünyaya değil de, içindeki dünyaya bakarak Şaban Yıldırım’ı takımın başına getirmişti. Yıldırım bu şansı iyi kullandı. O yıldırım alt yapıdan Aytaç’a güvenerek forma verdi ve Aytaç denilen bir savunmacı çıktı ortaya. Devam ediyorum. Timur Şahinel, Salih Dursun’u bulup çıkardı. Alt yapısı G. Tacspor olan daha sonra Sakaryaspor’a gelen Salih Dursun’un güçlü fiziğini ileriye taşıyan bu gün hala üst liglerde oynayan Salih Dursun’un yıldızı o süreçte parlar.

Devam ediyorum. Erol Kolcu döneminde Burak Bekaroğlu denilen bir genç alt yapıdan üst yapıyı gördü. Uzun yıllar Sakaryaspor’da oynadıktan sonra Boluspor’a gitti. Bay Balaban biliyor ki benim önüme koyduğum isimlerin hikâyelerini sende bilirsin. Öyleyse neden sana hatırlatma bahasında bir yazı yazdım? Şimdi sıra sende. Alt yapıdan geldin, üst yapıya adam yetiştirmek senin ve ekibinin işi. Takımları salladığı haftalarda iki hafta dinlenirken sanırım alt yapıdan üst yapıya futbolcu taşımak adına adım atmışındır.

Atman lazım. Atmazsan bu senin yakana futbol ayıbı, cesaretsizlik madalyası olarak takılır. Takım, ülke ekonomik dar boğazdan geçerken sizlerin alt yapıdan üst yapıya çıkaracağı oyuncular, zordaki takımlara nefes aldıracaktır. Bilmem bir şeyler anlatabildim mi? Hadi biraz gayret ve o gayretin üstüne cesaretini ekle.

NOT. Salı sofrası olayların peşinde koşarken olaylar ve gelişmelerde boş durmuyor. Duydum ki Murat Balaban Corona nedeniyle uzunca süre dinlenme sürecinde. Alt yapıdan üst yapıya birkaç genci taşımış. Taşımak değil, şans vermek önemli diyerek on un daha cesur hamleler atmasını bekliyorum. Cesaret kazanmanın yarısıdır.

KARTAL FARKI VE ALPASLAN DEMİR

Futbolda olması gereken, skordan çok gençlerin geleceğinin önemli olduğunu bizim il temsilcisi, şu an Dereköy’de inzivada olan Tezcan Demir’in yıllar önceden kalma bir anı önüme koyunca futbol terazisine koyup tartma fırsatı buldum. Alpaslan Demir FB alt yapısında futbola merhaba diyen oradaki performansı ile alt yapılarda milli formayı giyme şansı yakalamış bir Sakaryalı genç. Sakarya’nın kıymetini bilmediği Alpaslan Demir şu sıralar Halide Edip Adıvar’da, yıldızı yükselmeye başladı. Umarım o liglerin üstüne çıkar. BJK çalıştırıcısı Yasin Sülün bu sakatlıkla ilgili bakın o günlerde ne demiş? Alpaslan demirin sakatlığına çok üzüldük, Hiçbir galibiyet, bir gencin geleceğinden, hayallerinden daha önemli değildir. Bu bir Kartal duruşu desek te, olması gereken bu değil mi? Bitmedi aynı Yasin Sülün yine bir alt yapı maçında hakem tarafından haksız yere oyundan atılan karşı takım oyuncusu, sahada on kişi kalınca oda bir oyuncusunu saha kenarına alarak skorun değil oynanan oyunun önemli olduğuna işaret eden bir davranışta bulunur. Böylesi güzel örnekleri biz başka yerlerde de görüyoruz. Bu olayların alt yapı liglerinde olması geleceğe daha sağlıklı oyuncular yetiştirmek adına önemlidir düşüncesiyle aldım bu konuyu benim sofranın üstüne koydum.