Aybüke Yıldız'ın "Kaç masal" başlıklı köşe yazısı

Kaç gün geçti, sayılacak dakikalar var mı? Sahiden özlemek bu kadar acı vericiyken sen neredesin aptal adam. Zamanın kıyısız olduğunu kaç kere görmen gerek ya da sen sevmeyi öğrenebildin mi ama sen öğrensen bile benim kalbim oldukça alışmış.

Kelimeler zihnimi kıvrandırıyor, seni anlamak beni zehirliyor.

Gökyüzü oldukça soğuk, kuşlar bile uçamıyor. İnsan ise hala yalan dolana mesken hadi ama zihnimi zehirlemeyi bırak aptal adam seni artık sevemem.

Belki ben aşık değildim ama senin kalbini kırmadım. Sana inanmam için bana gülümsemedin hep yalandan bahaneler ile gezdin etrafımda ama sevgi oldukça güvenebilmekti.

Kurudu kalbim, alıştım çırpınmaya ama vedalar hep var dünya üzerinde.

Çürüyorsun içimde, seni çizemiyorum. Aaa doğru benim resimim iyi değil ama ben seni şiirlerime de yazamıyorum.

Aşk olmak istediğimiz ama elleri ile mahveden insandır...

Sevmek ağaç gibidir eğer ağaç zarar almış ise sevginizde kırılmıştır. Sizler ne duymak isterseniz de ben şair olarak kaleme alıyorum.

Şiirlerim neden hep sorgulanıyor. Bir adamı sevmek ya da bir kadını sevmek.

Kalbimi dinlemek mide bulandırıcı, gökyüzü oldukça soğuk, kuşlar bile uçamıyor kıyısız kaldı tüm çocuklar aşk galiba anımsamak, ruha iyi gelmektir.

Vazgeçebilmektir hep düşündüm onu sevmediğim için kalbini kıran benim diye. Aslında ben değilmişim. Öyle değilmiş kırılan benmişim meğerse. O başka bir tene gitti, ihanetti bu tek adı ihanet. O ihanete sarılırken ben o şiirler ile de hep kalbime onu sarmaladım. Ama saçlarım hep ihanetiyle koktu ya da korkmamalıyız asıl kaybeden o, ben değilim. Şimdi ne kalan olur ne giden. Yazılanlar kalır yollar biter, şiirler yazılır ama yazılanlar vazgeçmektir. Şairin aşka inancını çaldınız, kendinizi çok sevin hayatta aşık olun. Masallar biter ama kazanan ne Joker ne de Batman’dır. Tamamen suretlerin zihninde oluşturduğu yargı vardır sana kötü davranana gülümsemediğin için sen kötüsün ama gülümsediğin zaman iyisin. Hayır hayatta sizi kırıp dökenleri kırın parçalayın kalbinizin kırılmasına müsaade etmeyin o kalp size emanet.

“Sizi kıranları kırın ve hayatınızda tutmamaya çalışın...”