Kentsel dönüşüm kapsamında Karasu’da tehlike oluşturan binaların yıkımına devam ediliyor. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, “Amacımız deprem öncesi tüm binalardan karot örneği aldırıp yıkılması gerekenlerin yıkmak. Bunun takipçisi olacağız” dedi. “Tehlike arz eden ve kötü görüntüsü olanlardan başladık” diyen Karakaş, peyderpey çalışmaların devam edeceğinin de altını çizdi.

VATANDAŞ BELEDİYEYİ SUÇLUYOR

“Belediye bu işlerin takipçisi olmasa bu işler uzar gider” diyen Karakaş, “Biz bu işlerin takipçisi oluyoruz diye vatandaş bize tepki gösteriyor. Kasti yıkıyoruz gibi bir algı oluşuyor. Ama öyle bir şey yok. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Karasu’nun çehresini değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Yıkım kapsamına; söküm işlemlerinin başladığı Roma Pastanesi binasının yanındaki Güvercin Lokantası’nın yer aldığı yüksek bina ve stat caddesinde yer alan binanın alındığını söyleyen Karakaş, “Bu binaların boşaltılma kararı alındı ve yavaş yavaş da boşaltılıyor” dedi. Karakaş, İnönü İlkokulu’nun yanındaki bina ile ilgili de işlemlere başlanıldığını fakat yıkımının şu anda gündemde yer almadığını da söyledi.

PLAJ CADDESİ’NE YOĞUNLAŞACAĞIZ

Karot örneğinin nasıl alınabileceği ile ilgili de bilgi veren Karakaş, “Vatandaş isterse bir firma ile anlaşabilir isterse belediyemize başvuruda bulunabilir. Bize başvurdukları takdirde biz tüm işlemlerle ilgilenip, kendilerine yardımcı oluyoruz. Karot örneğini aldırıp hatta gerekirse kentsel dönüşüm kapsamına sokarak kira desteği almasını da sağlıyoruz. Bunun için tek şart, binada çoğunluğun onayının olması” dedi. Karakaş, gündemde olan iki binanın yıkılmasının ardından Plaj Caddesi’ne yöneleceklerini söyleyerek, “Yaşadığımız 6 Şubat depreminde de gördük ki yıkılan binaların çoğunda kolonlar kesilmiş. Bu yüzden Plaj Caddesi’nde risk oluşturan tüm binalardan karot örneği alarak o bölgede yoğunlaşacağız. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizi yenilemeye devam ediyoruz” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi