Karasu Belediyesi Eylül ayı olağan meclisinde CHP’li meclis üyeleri, Yeni Mahallesi’nde bulunan Seramiko Cafe’ye kesilen ecrimisil bedeline yönelik bir yazılı soru önergesi verdi. Belediye Başkanı İshak Sarı, önergeye sözlü olarak yanıt verdi. Sarı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

SERT ÜSLUP KULLANDI

“Siyaset yapacaksak Allah rızası için doğru siyaset yapın. Biri kamera karsısına geçip mağduru oynadığı zaman, rol yapanların yanında yer almayın. Bu arkadaş mağdur falan değil. Böyle bir edebiyat da yapmasın. Yazılanların hiçbiri de doğru değil.

Geldiğim günden beri belediyenin gayrimenkulü bu adam tarafından işgal altında, gıkınızı da çıkarmıyorsunuz. Ayrıca yolu da kapatarak bu işi yapıyor. Herkes olmuş bir siyasetçi, politikacı… Belediye orayı çevirince tehdit et, şantaj yap, zabıtaya söv, bize söv sonra mağdurum de. Böyle bir dünya yok

İlk göreve geldiğimizde mahkeme kağıdı geldi elimize bu evrakla ilgili. Biz maaş ödeyemiyorduk. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden mahkeme bedeli 140 bin lira geldi. Biz arkadaşı çağırdık bunu ödesin diye, ödemedi. İhaleye çıkardık o günkü gelen ceza üzerinden ona da karşı geldi.

Biz de böyle bir çözüm ürettik. Belediyeye ait olan yer, belediyenin tapulu mülkü çevrildi. Bu ceza değil oranın kullanma bedeli. Ortada kişisel mesele yok. Biz ihale usulü çözmeye çalıştık ama yanaşmadı. Beş seneden bahsediyorum, muhtemelen beş sene de öncesi var.

SİYASİ MALZEME OLARAK NİTELENDİRDİ

Sandalyeleri kaldırınca da zabıtayı tehdit ediyor. Kamera kayıtlarında var. Ertesi gün de polisle gidildi ve sandalyeler kaldırıldı. Belediyeye ait alan çevrildi. Başka bir şey yok. Siyaset yapmadan önce, bu işleri siyasi malzeme haline getirmeden önce bir analiz edelim. Bu bir ceza değil, 10 yıllık kullandığı ecrimisil bedelidir”

NE OLMUŞTU?

Pandemide kapalı olan işletmeye 286 bin TL ceza kestiler Pandemide kapalı olan işletmeye 286 bin TL ceza kestiler

Belediye, yürüyüş bandını çitle çevirdi Belediye, yürüyüş bandını çitle çevirdi