Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ecrimisil bedeli hakkında konuştu Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ecrimisil bedeli hakkında konuştu

Karasu Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta Yeni Mahallesi’ndeki yürüyüş bandına çit çekilmiş ve bir işletmeye ait masalar 15 gün süre verilmeden kaldırılmıştı. Masa ve sandalyelerini kaldıran Seramiko Cafe işletmecisi İbrahim Bayraktar, haberin yapılmasının ardından ikinci şoku yaşadı.

Geriye dönük 3 yıllık cezai işlem uygulanan Bayraktar’a Karasu Belediyesi tarafından 4 masa için toplam 285 bin 947 lira 22 kuruş ceza kesildi. Bayraktar, “Pandeminin 2 yılında sadece 6 ay kadar açık kaldık. Pandemide nasıl bir işgaliye yapmış olabiliriz? Bu cezalar Karasu’da hangi fabrikaya kesilmiş? Burası bir kafe, insaf” diyerek tepki gösterdi.

BÖYLE BİR CEZA OLMAZ!

İşletmeci Bayraktar, “Burası 518 metrekare. Daha önce Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne işgaliye ödüyorduk. Hiçbir zaman 518 metrekarenin tamamını kullanmadık. Sadece 3-4 masa vardı ve bu da 70-80 metrekare yapar. 286 bin lira para, günlük 282 lira yapar. Böyle bir ceza olmaz” dedi.

İki yıl pandemi yaşandığını belirten Bayraktar, “Pandemide ancak 6 ay açık kalındı. O da paket servis izniyle. Biz paket servisi yapmadığımız için yine iş yapmadık. Bu kadar ceza neye istinaden kesildi? Hukuk mücadelemi sürdüreceğim. Böyle bir ceza İstanbul Nişantaşı’nda bile kesilmemiştir. Bir emsal gösterin. Bu nasıl bir ego, yazıklar olsun” diyerek şikayetini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Belediye, yürüyüş bandını çitle çevirdi Belediye, yürüyüş bandını çitle çevirdi