Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ecrimisil bedeli hakkında konuştu Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ecrimisil bedeli hakkında konuştu

Pandemide kapalı olan işletmeye 286 bin TL ceza kestiler Pandemide kapalı olan işletmeye 286 bin TL ceza kestiler

Karasu’nun Yeni Mahallesi’nde ilginç bir uygulama gerçekleştirildi. Daha önce Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan sonradan Karasu Belediyesi’ne aktarılan bir alan belediye ekiplerince çitle çevrildi. Sakarya Nehri kenarındaki yürüyüş bandında yer alan ve muhtarlık ile bir kafenin bulunduğu alanın çitle çevrilip kapatılması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yeni Mahallesi Muhtarı Ali Beyaz, duruma tepki göstererek “Mahalle muhtarlığının önü millet bahçesi yapılmış gibi ucube bir telle, çağdışı şekilde çevrilmiş ve Yeni Mahallesi’ne ceza verilmiş gibi yapılmış. Birilerine kızmış olabilirsiniz, o firmanın önünü kapatın ama bu mahalleye ceza veremezsiniz. Yeni Mahallesi o kadar kötü mü, mahalle insanımız o kadar kötü mü? Yazıklar olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

2019’DAN BERİ ELLEMEDİLER

Bölgede kafe işletmeciliği yapan Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Bayraktar da tepki gösterdi. Bayraktar, “12-13 yıldır burada işletmeciyim. Bu alan 519 m² Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aitti. Biz buraya işgaliye ödüyorduk. 2019’da burası Karasu Belediye’ye geçti” dedi.

Bayraktar, “Biz de işgaliyemizi belediyemize öderiz diye sevindik. Daha sonra 118 bin 500 liraya ihaleye çıktı. 4-5 yıl önce büyük paraydı ve ihaleye giren olmadı. İşgaliye karşılığı kullandığım yer 80-90 m² bir alan. O yıldan beri de işgaliye ödüyordum” şeklinde konuştu.

SÜRE VERMEDEN KALDIRDILAR

Zabıta ekiplerinin “Siz siyasete girdiniz bu iş böyle olmaz” diyerek kendilerinin gönderildiklerine şaşırdığını belirten Bayraktar, “Bu iş böyle olmaz. Tebligattan 15 gün sonra tahliye edilebilir. Bana geriye dönük bir günlük işgaliye kestiler. Bir gün sonra da zabıta ve polisler gelerek masa sandalyemi kaldırdılar. Bu hukuki değil” diye konuştu.

Karasu’ya tatilci olarak gelen Nusret Kömür, “Buranın düzeni güzeldi. Belediyenin burayı kaldırmasını bir tatilci olarak istemiyorum” derken diğer bir tatilci Elif Başar da “Daha önceki halini biliyordum. Ferah bir mekandı, Çitleri görünce şoke oldum. Çöp dolmuş. Mekan varken temizdi. Belediyenin bu projesini hiç beğenmedim” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu'nun haberi