PROJE 1 - Karasu Uluslararası Spor ve Eğitim Merkezi Projesi [Tıkla-izle]

PROJE 2 - İhsaniye Doğal Yaşam Merkezi Kentsel Tasarım Projesi [Tıkla-izle]

PROJE 3 - Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Projesi [Tıkla-İzle]

PROJE 4 - Karasu Sanayi ve Ticaret Kampüsü

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan, ilçe basınıyla bir araya geldi. İhsaniye Doğal Yaşam Merkezi Kentsel Tasarım Projesi, Karasu Sanayi ve Ticaret Kampüsü, Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Projesi ile Uluslararası Spor ve Eğitim Kampüsü Kentsel Tasarım Projesi basına detaylarıyla tanıtıldı.

GELECEĞE DAİR PROJELER

Yapılan tanıtım toplantısında konuşan Başkan Sarı, Belediye’nin görevinin sadece yol yapmak olmadığını, Karasu’nun geleceğinin şekillenmesine dair planlamalar yaparak, şehrin ufkunu açarak, geleceğe hazırlamak olduğunun altını çizdi. Sarı, “Nüfus hareketliliği olan yerlerde iyi planlamalarla şehri üst liglere taşıyabiliriz. Yoldan önce, önceliğimiz bu ve bu yüzden projeler üretiyoruz. Bu projeler sadece havada kalsın diye tasarlanan projeler değil, gerçekten hayata geçirme noktasında büyük çaba sarf edeceğimiz ve terleyeceğimiz, peşinden koşacağımız projeler” ifadelerini kullandı.  

KARASU’NUN STRATEJİK KONUMU

Projeleri basına anlatan Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan, ilk olarak bölgenin stratejik konumunu ele alarak başladı. “Karasu ulaşım olarak çok önemli bir yerde” diyen Erbatan, Sakarya’nın iç ve dış yatırımcılar için cazip bir yatırım merkezi konumunda olduğunu söyledi. Erbatan, “Karasu bölge planı olarak bölgesel hizmet, lojistik odağı, turizm odağı ve bölgedeki tek yük limanı olan alandır. 2023 yılı sonrasında ise Karasu, lojistik, turizm, tarım ve sanayi odağı olarak görülmektedir” dedi. Uluslararası Spor ve Eğitim Kampüsü Kentsel Tasarım Projesi’ni anlatan Erbatan, planlama alanından söz ederek, “340.000 M2 olan alan üzerine yapmayı planladığımız projemizin 59.000 M2 özel mülkiyettir. Bu proje tamamlandığında ilçemize artı bir değer katacaktır” açıklamasında bulundu.

DOĞAL YAŞAM MERKEZİ

İhsaniye Doğal Yaşam Merkezi Kentsel Tasarım Projesi’nden de bahseden Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan, projenin 81.168 M2 alana inşa edilmesini planladıklarını söyledi. Projenin detayından söz eden Erbatan, “Doğal Yaşam Merkezi’mizin içerisinde konferans salonu, belediye hizmet binası, otel, 27 adet bungalov ev, 24 adet çadır kamp alanı, 15 adet glamping alanı ve 18 adet karavan kamp alanı olacak” dedi. Erbatan, Karasu Sanayi ve Ticaret Kampüsü projesini de tanıttı. Planlama alanının yaklaşık 14 hektarlık alanının küçük sanayi ve ticaret alanı olarak ayrıldığını söyleyen Erbatan, “Bu alanlarda 3 farklı tipolojide 100, 150 ve 200 M2 büyüklüklerinde yapı birimleri, yaklaşık 1,7 hektarlık alanda ise toptan ticaret alanı olarak planladı” dedi. 

CAZİBE MERKEZİ

Projenin sosyal donatı alanlarından da söz eden Erbatan, “Mesleki eğitim, cami, idari hizmet, sosyal tesis, sağlık alanları ve ticaret alanı da projemizin içerisinde yer alıyor. Bu projeyi işlerken dükkanların çatısında güneş paneli olacak şekilde planladık. Ayrıca altyapıda bir kanal yaparak, kanalizasyon, içmesuyu gibi her şeyin içinden geçeceği galeri sistemi düşünüyoruz. Bu projede hedeflenen sadece Karasu’da değil, bölgemizde sanayi ve ticaret ile ilgili olan bütün çalışma birimlerini bir arada toplayacak cazibe merkezi haline getirme. Ayrıca küçük imalatçı dediğimiz şehir merkezinde olan yerleri de burada toplayabileceğiz. Ayrıca Kocaali, Kaynarca, Söğütlü ve Ferizli’yi de buraya katabiliriz” şeklinde konuştu.

YENİ ŞEHİRLEŞME ÖRNEĞİ

Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Projesi’nden de bahseden Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan, bu proje ile Karasu’nun yeni bir şehirleşme örneğine gideceğini söyledi. Erbatan, “Limanın batısında kalan kısmında Karasu’ya modern, insanların yaşamak isteyebileceği, apartman tarzı değil de villa tarzı tek tip yaşam alanları oluşturmak adına Başkanımızın talimatı ile çalışma başlattık” dedi. Erbatan, “Biz önce bu bölgenin altyapısından başlayacağız. Burada yapı yapmak isteyen kişi Belediye’ye gelerek, sadece ruhsatı alacak ve binanın rengine kadar hiçbir şeyine dokunmadan inşaatını yapacak” diye konuştu. Bu proje ile Karasu bir karar verecek. Ya küçük benim, ya büyük hepimizin. Modern mi olacak, ergonomik her türlü tasarımı kullanabilen bir yapıda mı olacak, yoksa eski alışkanlıklarla mı devam edecek bunun kararını verecek” diyerek sunumunu tamamladı. Başkan İshak Sarı ise toplantı sonunda basın mensubunun sorularını da yanıtladı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi