Karadeniz sahillerinde yaz mevsiminin gelmesiyle tatilci hareketi erken başladı. Büyükşehir itfaiyesi ise daha erken davranarak cankurtaranlara yönelik hazırlık ortaya koydu. Yıl boyunca yapılan mülakatlar, hayat kurtarma hizmeti hazırlığının sonuna gelindi.

54 KİLOMETRELİK ALAN

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde bulunan sahillerde görev alacak ekibini güçlendirdi. 54 kilometrelik sahil şeridinde 45 adet kule hazırlandı. 6 adet jetski ile iki adet 4x4 araç hazır hale getirildi. 72 cankurtaran personeli yeni sezon için antrenmanlarını yaptı ve büyük bir tatbikat gerçekleştirdi. Cankurtaranlar suda insan çekme, su altı ve su üstü kurtarma kabiliyeti, vakaya en hızlı şekilde müdahale konularında eğitimden geçirildi.

CANKURTARANLARIMIZ HAZIR

Cankurtaran operasyonlarını 3 farklı ilçede kurulacak merkezlerde 4 itfaiye personeli ile 3 idari personel komuta edecek. Sahillerde cankurtaran hizmeti 10 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Karasu’da ise liman mevkiinden başlayarak Küçükboğaz mevkiine kadar olan alanda toplam 30 kulede cankurtaranlar görev alacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basın Servisi

Karasu Sahilinde Hayat Nöbeti Başlıyor F1

Karasu Sahilinde Hayat Nöbeti Başlıyor F3

Karasu Sahilinde Hayat Nöbeti Başlıyor F2

Karasu Sahilinde Hayat Nöbeti Başlıyor F4

Editör: Nevtan Angün